Dirk Duursma (O+, UMC Groningen)

Vandaag delen we de oproep van Myrthe voor haar vader Dirk Duursma, 70 jaar, uit Heerenveen

Zijn bloedgroep is O-pos. Nierfunctie is 9 %. Dialyseert nog niet. Is transplantabel.Traject verloopt in het UMCG (Groningen)

“Lieve allemaal,

Ik denk dat dit de spannendste en vreemdste vraag is die ik ooit via social media zal stellen.. We zijn op zoek naar een nierdonor….

Mijn lieve papa heeft een nier nodig van iemand met bloedgroep O. Je raadt het al…familieleden die wilden doneren hebben allen een andere bloedgroep 😪, Hij heeft op dit moment nog maar een nierfunctie van 9%. We voelen ons enorm machteloos en daarom mijn cry for help via deze weg. Niet geschoten, altijd mis toch?

Normaal gesproken maakt de bloedgroep niet meer zoveel uit, omdat ze het wel passend kunnen maken. Maar natuurlijk is dat in mijn vaders geval weer anders. Mijn vader heeft de ziekte van Bechterew. Een auto-immuunziekte waarbij het kromgroeien van de rug- en nekwervels het geval is. Alles verkalkt en is enorm broos. We zeggen daarom ook altijd tegen onze kids dat ze voorzichtig moeten zijn met opa, want opa is breekbaar. Deze klote ziekte maakt opereren vele malen lastiger bij hem, dus het moet eigenlijk in een keer goed.

Nu weten we natuurlijk dat dit niet een vraag is waarop iemand zomaar, “ja tuurlijk, morgen even?’ zegt… maar door zijn lage nierfunctie is er wel haast bij geboden. Ben of ken jij iemand? Laat het me dan alsjeblieft weten ❤️😘 Delen wordt gewaardeerd 🙌

Overweeg jij om een nier te doneren? Wil je meer info ontvangen? Mail ons: Info@doneereennierbijleven.nl. Op onze website www.doneereennierbijleven.nl vind je meer informatie, ook kun je daar ervaringen lezen van andere nierdonoren.

Liken/volgen van onze Facebookpagina helpt mee aan een zo groot mogelijk bereik. Hoe groter ons bereik, hoe meer bekendheid, hoe groter de kans op het vinden van een donor.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.