Amar Charoe (AB+, Erasmus MC)

Vandaag delen we de oproep van Amar Charoe uit Breda.

Zijn bloedgroep is AB Pos. Nierfunctie: 13%. Dialyseert nog niet, wel voorbereid. Is transplantabel. Traject verloopt in Erasmus MC Rotterdam

“Soms moeten we in ons leven anderen helpen, iets doen om het leven van een mens te redden. Nu moet ik om uw hulp vragen en verzoek u liefdevol maar enigszins wanhopig om aandacht voor het volgende:

Mijn naam is Amar en ik ben 33 jaar. Ik ben getrouwd met Poedja en samen hebben wij 2 kinderen, Aarav (4jr) en Viraansh (2jr). Ik heb een ernstige nierziekte. Mijn nieren werken nu nog voor maar 13% en gaan sneller dan verwacht achteruit. Ik sta aan de vooravond van een traject van dialyse. Dit brengt veel ziekenhuisbezoeken, veel vermoeidheid en een onverzekerde toekomst met zich mee.

Ik sta nog volop in het leven en had een visie van een mooie toekomst samen met mijn gezin. Het nieuws van de verslechtering van mijn nieren kwam dan ook bijzonder hard binnen. Voor mij betekende dit dat ik mijn kinderen niet kan opvoeden op de manier zoals iedere jonge vader dit zou willen.

Wat mij nu op dit moment kan helpen, is het ontvangen van een donornier met bloedgroep AB, maar ook bloedgroep A, bloedgroep B of bloedgroep O door middel van orgaantransplantatie bij leven. Informatie hierover is te vinden op: https://www.transplantatiestichting.nl/…/nierdonatie.

Hierop staat onder andere: Hoe neem je een besluit, het leven met 1 nier, kosten en vergoeding, wie kan donor worden enzovoorts…Ik zie momenteel vanwege de lange wachtlijsten bij postmortale orgaandonatie helaas geen oplossing. Zou een andere route wel een oplossing kunnen bieden, dan had ik uiteraard geen beroep op u gedaan. Desalniettemin, houdt ik de moed erin, tot er een transplantatie kan plaatsvinden.

Wil je mij helpen of heb je vragen? Mail: info@doneereennierbijleven.nl

Bedankt voor uw aandacht. Ik geloof in de barmhartigheid van een mens en hoop op een oprechte reactie van iemand die zich aanbied als orgaandonateur, maar u zou mij ook al enorm kunnen helpen door dit bericht te delen.

Met vriendelijke groet, Amar”

– Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl. Op deze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.