Cor Schimmel (A, UMCG Groningen)

Vandaag delen we de oproep van Cor Schimmel, 64 jaar uit Leeuwarden

Zijn bloedgroep is A

Nierfunctie: 9 %

Dialyseert: ja, buikspoeling

Transplantabel

Traject verloopt in het UMCG Groningen

“Mijn naam is Cor Schimmel en ik ben 64 jaar. Geboren op 14 april 1959 in Gouda.

Opgegroeid in een echte Schippersfamilie. 4 zussen en 2 broers. Mijn vader en moeder waren beide schipper en heb dit vak met de paplepel ingegoten gekregen. Ik ben 50 jaar binnenvaartschipper geweest. Waarvan de laatste periode van mijn carrière voor een rederij in Zwitserland.

In mijn jongere jaren heb ik veel aan gevechtssport gedaan en was fysiek een sterke vent. Naar mate ik ouder werd, kreeg ik problemen met mijn stofwisseling. Door een enorme gewichtstoename heb ik besloten om een Gastric-Bypass (maag-omleiding) in 2017 te laten uitvoeren in het MCL in Leeuwarden. In de eerste periode na deze operatie leek alles goed te gaan ik viel ruim 50 kilo af. Ik was blij met het resultaat en kreeg complimenten uit mijn omgeving dat ik zoveel was afgevallen en er goed uitzag.

Na deze intensieve periode begon ik lichamelijk klachten te ontwikkelen. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat mijn beide nieren niet meer goed werkten en de werking van mijn nieren steeds verder achteruitging.

Na tientallen ziekenhuisbezoeken waarin ook de functie van mijn darmstelsels tot stilstand was gekomen moest ik 2021 beginnen met spoelen via de buikwand. Inmiddels zijn we september 2023 en is het nog niet gelukt om een geschikte donor te vinden. Niet binnen mijn eigen familie en kennissen. Mijn eigen vrouw die dezelfde bloeddoelgroep heeft als mij is mentaal niet sterk genoeg om het traject van donor te doorlopen.

Ik kamp zelf met een enorm schuldgevoel om aan andere mensen te vragen of zij bereid zijn om een donor zijn. Daarin denk ik dan met name na wat voor gevolgen dit heeft voor iemand anders en wat als een mogelijke transplantatie mislukt. Daarom hebben mijn schoonzoon en dochter deze aanmelding en oproep op zich genomen. Ik ben opzoek naar een donor die aan mij een nier zou willen afstaan zodat ik op een gezonde manier verder kan leven en verder kan genieten van mijn kleinkinderen.

De situatie rondom mijn gezondheid is op dit moment erg onzeker en het is niet voorspellen hoe lang ik nog te leven heb binnen deze huidige situatie. Mijn gezondheid kan van de ene op de andere dag hard achteruitgaan.

Met vriendelijke groet,

Cor”

– Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik

Hoe groter het bereik, hoe meer bekendheid, hoe groter de kans op het vinden van een donornier/match.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl

www.doneereennierbijleven.nl

Op deze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.