Ineke Wiersema – Kuiper (O+, UMCG)

Update 19-2-2024

Wij ontvingen vandaag het mooie bericht dat Ineke donderdagnacht een postmortale nier heeft ontvangen. Ze voelt zich al weer aardig goed 🙏

Wij wensen Ineke een voorspoedig herstel en uiteraard zijn onze gedachten ook bij de nabestaanden van deze nierdonor.

Hernieuwde oproep november 2022

Vandaag delen we de oproep van Ineke Wiersma, 67 jaar, uit Hoogeveen.

Haar bloedgroep is O-Pos. Nierfunctie 6 %. Dialyseert. Transplantabel. Traject verloop in het UMCG (Groningen)

Een jaar geleden deelden wij voor de eerste keer de oproep van Ineke Wiersema voor een donornier. Helaas is er al weer veel veranderd in het afgelopen jaar. Van niet dialyseren naar wel dialyseren; van nierfunctie 20 % naar 6 %.

Sinds 2005 is bekend dat ze erfelijke cystenieren heeft, evenals een broer en zusje van haar. “Ik woon in Hoogeveen in Drenthe en wij hebben één zoon van 34 jaar en twee kleine kleinkinderen. Die zou ik heel graag willen zien opgroeien 💙🍀.

Mijn nierfunctie was in juli 2020 20 % en is inmiddels gezakt naar 6 %. Ik dialyseer nu vanaf februari 2022. In het gesprek met de nefroloog gaf hij aan dat het wachten op een donor via de wachtlijst nog wel 4 jaar kan duren. Geen fijn vooruitzicht helaas. Maar het is niet anders.

Daarom sta ik ingeschreven bij Stichting Doneer een Nier bij Leven en plaats ik een oproep voor een donornier 🍀. Wat zou ik blij zijn als ik iemand kan vinden die een nier zou willen doneren aan me. Ik heb 2 kleinzoons van 3 jaar en een 1/2 jaar en ik zou ze zo graag zien opgroeien!! Ik ben moe, heb weinig energie en zou zo graag weer willen genieten.

De nefroloog gaf aan dat ik een goede patiënt ben voor een donornier. De vraag is alleen: wanneer vind ik die??

Denk jij na over nierdonatie bij leven? Wil jij me helpen? Neem dan contact op met de Stichting: info@doneereennierbijleven.nl

Het helpt enorm als je mijn oproep wilt delen🍀

Heel hartelijk bedankt! Hartelijke groet,Ineke Wiersema-Kuiper”

🙏Liken van onze Facebookpagina helpt🙏 Hoe groter het bereik…..hoe meer bekendheid….hoe groter de kans op het vinden van een match. Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info: www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven en een oproep te kunnen plaatsen. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.