Mevrouw Mathoera (B+, AMC)

Wie helpt mevr. Mathoera?

Vandaag plaatsen we de oproep van mevrouw Mathoera, 55 jaar, uit Tilburg. Haar bloedgroep is B-Positief. Nierfunctie 6%, dialyseert 3 x per week. Traject verloopt in het AMC Amsterdam.

“Mevrouw Mathoera heeft nierfalen en dialyseert 3 x per week 4 uur, en is dringend op zoek naar een nierdonor. Op 37-jarige leeftijd is zij in Suriname weduwe geworden door het overlijden van haar echtgenoot aan een hartinfarct.

Sinds 2003 is zij woonachtig in Nederland. Gezinssamenstelling: 2 zonen en 1 dochter; allen zijn uit huis. De oudste zoon woont in Suriname. De tweede zoon woont in Nederland. De dochter woont in Tilburg en ondersteunt haar moeder daar waar het kan.

Mevrouw Mathoera is sinds mei 2019 begonnen met dialyseren. Vanaf dat er bekend werd dat de nieren van mevrouw niet meer goed werkten is zij zeer emotioneel geworden. Kort nadat het bekend werd dat mevrouw moest gaan dialyseren is mevrouw sociaal maatschappelijk zienderogen achteruit gegaan. Confrontatie met daadwerkelijk dialyseren was zwaar en is nog steeds zwaar voor haar.

2021 heeft mevrouw een zeer emotionele klap gehad door het overlijden van haar jongste broer in Suriname, het meest dat haar hierin heeft getroffen is dat ze niet had kunnen afreizen naar Suriname voor de crematie en daar heeft zij nog steeds last van.

1 x is mevrouw opgeroepen door het AMC voor een niertransplantatie, dat was helaas niet doorgegaan: de donornier was niet gezond.

Mevrouw dialyseert 3 x per week 4 uur. Dit beperkt haar leven enorm. Daardoor heeft ze inmiddels praktisch geen sociaal leven meer. Daarnaast heeft ze diabetes, hoge bloeddruk en problemen met de schildklier. Alle bijwerkingen en beperkingen zijn zwaar, lastig te verwerken en leidt tot stress.

Daarom deze oproep: wie zou kunnen helpen door middel van nierdonatie?

Mijn dank is groot! Met vriendelijke groet, S Mathoera”

Overweeg jij om een nier te doneren?

Mail ons: Info@doneereennierbijleven.nl www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.