Amber Hageman (A+, Erasmus MC)

Wie helpt Amber Hageman?

Vandaag delen we de oproep van Amber, 27 jaar

Haar bloedgroep is A-Positief Nierfunctie: geen nierfunctie meer. Dialyseert: ja Traject verloopt in het Erasmus MC Rotterdam

Ik ben Amber en ik ben 27 jaar oud. Ik woon samen met mijn partner en 3 katten in Rotterdam. Sinds mijn 9e ben ik helaas al ziek. Waarbij de dokters eerst dachten het zijn de amandelen, of bloed armoede, bleek na een half jaar een second opinion in het AMC toch nierinsufficiëntie te zijn.

Ik heb mijn eerste nier heel snel mogen ontvangen toen ik 10 jaar oud was, van mijn vader. Deze nier heeft het heel mooi 10 jaar mogen doen. In 2015 voor het eerst aan de dialyse. Ik wist niet wat mij overkwam, maar wat een impact kan dat hebben op zowel lichaam als je hele leven. In 2016 heb ik een nier mogen ontvangen van iemand bij leven die anoniem wou afstaan en ik een match was. Wat prachtig was dat zeg: een engel uit de hemel die mij dit gunde. Helaas kort van mogen genieten door een virus wat de nier heeft aangetast. Dus in 2018 weer aan de dialyse.

2 en een half jaar verder: gebeld dat er een nier beschikbaar was. Iemand die was overleden en zijn/haar donor codicil heeft ingevuld. Nog steeds elke dag dankbaar daarvoor. Helaas door een zware nierbekkenontsteking mocht ik deze nier ook niet lang behouden.

Ondertussen zit ik sinds juni ’22 weer aan de dialyse. Een zware tijd is weer aangebroken. Mijn leven staat echt op zijn kop. Ik was bezig met een voltijd thuisstudie, maar heb deze helaas moeten beëindigen doordat ik dus weer ziek werd.

Echt een leven naast 3 keer per week dialyseren heb ik niet echt. Ik ben veel moe, heb enorme pijnklachten dankzij dialyse. Werken zit er voor mij niet in, mede doordat ik het gewoon niet red. Ik lig veel op de bank, vooral na de dialyse. Op de dagen dat ik dialyseer dan bestaat de rest van de dag uit bankhangen, nog even slapen in de middag, simpel eten maken, wat vaak niet eens lukt, en dan weer op tijd mijn bed in duiken om maar even weer wat extra slaap in te halen. Op de niet-dialyse dagen dan is het voornamelijk veel bankhangen, gamen als dit lukt door de pijn en gewoon een filmpje of serie kijken zodat ik mijn energie, jawel, in het eten koken kan steken. Want koken vindt en blijf ik nog steeds heerlijk vinden.

Ik hoop dat ik ooit mijn leven weer kan herpakken en kan gaan reizen, want ik wil zo graag nog zoveel mooie plekken kunnen bezichtigen samen met mijn partner.

Met vriendelijke groeten,Amber Hageman

🍀Liken/volgen van onze fb-pagina helpt🍀 Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor 🍀

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven