Marco Bercx (O+, UMC Maastricht)

Wie helpt Marco Bercx?

Vandaag delen we de oproep van Marco Bercx, 54 jaar, uit Stein.

Zijn bloedgroep is O-Pos. Nierfunctie 5 %. Dialyseert. Transplantabel. Traject verloop in het UMC Maastricht

GEZOCHT NIERDONOR!

“Hallo, ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Marco Bercx, ben 54 jaar, getrouwd met Petra en heb twee zonen: Armand en Max. Als hobbymuzikant speel ik graag gitaar en post af en toe wat op mijn YouTube kanaal. In een band spelen zit er nu niet in. Hopelijk wel in de toekomst.

Maar helaas heb ik ook slechte nieren, rechts is een schrompelnier en doet helemaal niets meer, dus alleen links nog een beetje. Met nog maar 7% nierfunctie moest ik toch echt gaan dialyseren. Inmiddels is de nierfunctie gezakt naar 5%..Dit dialyseren gebeurt drie keer per week. Op dit moment iets langer dan een jaar. Een keer overslaan is geen optie, dus ook op Nieuwjaarsdag, met Kerstmis , Pasen enz.

Mijn leven staat al verschillende jaren in de pauzestand en ik leef van dag tot dag. Met goede en met slechte dagen, waar ik me echt hondsberoerd voel.

Helaas is mijn kans om in aanmerking te komen voor een nier via de wachtlijst (4 à 5 jaar) nihil. Dat komt onder andere omdat ik bloedgroep O heb, maar nog meer omdat er een complicatie is waardoor er naast de transplantatie-chirurg ook andere chirurgen aanwezig moeten zijn. Dit is een enorm probleem, want om deze mensen bij elkaar te krijgen op het moment dat er een nier beschikbaar komt is een onmogelijke opgave.

Het is natuurlijk anders wanneer er een levende donor is en alles ingepland kan worden. Daarom zoek ik een nierdonor bij leven!

Heb je bloedgroep O positief, (positief of negatief is niet zo belangrijk, maar zou wel mooi zijn) en ben je bereidt om een nier af te staan, laat me dan alsjeblieft iets weten.

Hoe dit dan verder in zijn werk gaat kun je uitgebreid lezen in deze link:https://assets-eu-01.kc-usercontent.com/…/NTS…

Mocht ik toch geen donor vinden, dan moet ik de rest van mijn leven drie keer per week blijven dialyseren. Dat wil zeggen, zo lang mijn lichaam dat vol houd…

Dus als je bereidt bent om mij te helpen, stuur alsjeblieft een mail naar info@doneereennierbijleven.nl. Ook als je twijfelt!I

k ben me er ter degen van bewust dat ik niet om een kopje suiker vraag, maar mijn leven hangt er wel van af..

Delen wordt zeer gewaardeerd!

Groet Marco”

Wil jij helpen / meer informatie over nierdonatie bij leven? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl Op onze website www.doneereennierbijleven.nl staan o.a. ervaringen van andere nierdonoren.

🙏Liken van onze Facebookpagina helpt🙏 Hoe groter het bereik…..hoe meer bekendheid….hoe groter de kans op het vinden van een match.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven en een oproep te kunnen plaatsen. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.