Dennis Nachtegaal (O, UMC Utrecht)

Vandaag delen we de oproep van Dennis Nachtegaal, 44 jaar, uit Soest.

Zijn bloedgroep is O.

Nierfunctie 2 %.

Dialyseert.

Transplantabel.

Traject verloop in het UMC Utrecht.

“1 Juni 2023

Wat begon als een normale gezellige dag in ons leven, eindigde in een ongeloofwaardig verhaal.

Nadat ik had gesport met mijn vriendin, (wat ik 5 dagen per week doe), heb ik mijn bloed laten prikken. Ik voelde mij al een aantal weken niet helemaal fit. Ik voelde dat er iets was, maar kon mijn vinger er niet op leggen.

Na het prikken gingen we met mijn jongste zoon van 10 maanden richting de stad, om ringen uit te zoeken, want we willen volgend jaar gaan trouwen. Daarna lekker geluncht, eenmaal thuis belde de huisarts, hoe ik mij voelde en of ik zo snel mogelijk naar de praktijk wilde komen. Dus vroeg ik wat er aan de hand was, ze vertelde mij dat ik een nierfunctie had van 3%.

Eenmaal op de praktijk heeft de huisarts mijn bloeddruk gemeten, deze was heel erg hoog. 260/120

Ze heeft ook nog mijn urine getest, bleek dus bloed en eiwitten in te zitten. Ze heeft mij met spoed naar de 1e hulp doorgestuurd.

Daar hebben ze mijn bloed geprikt, hartfilmpje gemaakt, longfoto en nierecho en werd ik opgenomen op de afdeling nefrologie.

De volgende ochtend kwam er een team artsen op mijn kamer. Mijn vriendin, zoon van toen 10 jaar en zoontje van 10 maanden waren erbij aanwezig. De internist vertelde mij het is niet goed, je nieren werken niet meer. Je moet gaan dialyseren en op de lijst komen voor transplantatie. Voorlopig moet je hier blijven. Vol ongeloof keek ik hem aan en ons leven stortte op dat moment in elkaar.

Ons leven stond op zijn kop. Ik was bang dat mijn gezin zonder mij verder moest en ik zou de volgende dag aan mijn eerste Europese toernooi meedoen, van armworstelen, wat voor mij ook heel erg belangrijk is. Ik train hier heel hard voor. Ik was 2 maanden ervoor 2e van Nederland geworden. Dit kon ik dus wel vergeten. Mijn Ureum waarde was zo hoog, dat ze mij ook met spoed aan de dialyse wilde hebben.

Een week later ben ik geopereerd en heb ik een katheter via mijn buik gekregen.

Eind Juni zijn we begonnen met thuisdialyse. Mijn energie niveau is niks meer vergeleken met eerst. Ik werkte 1 dag in de week als sportinstructeur, omdat ik voor de kleine man zorgde thuis (Huisvader).

Ik kan door het dialyseren niet veel meer, ben erg snel moe, last van mijn benen en knieën, voel mij vaak beroerd. Kan niet meer voor de kleine man zorgen en het huishouden zoals ik dat eerst deed. De hond uitlaten is ook al een hele opgave soms. Ons hele leven is 180 graden omgedraaid. Alles kost moeite. Iets leuks doen, een dagje weg met het gezin, gaat niet. Voor mij en ons is dit geen leven, het is overleven.

Daarom hoop ik dat iemand mij kan helpen met een donornier

m.v.g.

Dennis Nachtegaal”

Liken van onze Facebookpagina helpt ook🙏

Hoe groter het bereik…..hoe meer bekendheid….hoe groter de kans op het vinden van een match.

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info: www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven en een oproep te kunnen plaatsen.

Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, baby, ziekenhuis en tekst