Shanti Narain (B+, UMCG)

Afgelopen februari plaatsten wij de oproep van Shanti, 52 jaar, bloedgroep B Pos en bekend in MCL Leeuwarden.

Shanti deed 22 februari 2021 een oproep voor een donornier. De maanden daarvoor waren een rollercoaster geweest: nierfunctie was zo erg afgenomen dat ze moest gaan dialyseren. Reden voor sterke achteruitgang nieren kwam niet naar voren uit onderzoeken.

We ontvingen van Shanti een update: “Eind februari ging het zo slecht met mijn nieren dat ik met spoed moest gaan dialyseren. Ik kreeg een halskatheter dit als noodoplossing. Er was geen tijd meer om een shunt aan te leggen in mijn arm om te dialyseren. Dit was een zeer emotionele situatie voor mij en mijn familie.

Helaas ging het hierna alleen maar nog slechter en op 20 maart belandde ik op de IC in het MCL. Dit door een medische fout van de nefroloog. Ik heb toen ook een hartkatheterisatie gekregen. Dat ik nog leef heb ik te danken aan mijn zoon die zo alert was om 112 te bellen. Het was voor mijn zoon tevens een zeer traumatische ervaring om mij letterlijk dood te zien gaan. Inmiddels is er een shunt aangelegd in mijn bovenarm, helaas is deze operatie mislukt en moet er dus een nieuwe operatie volgen.

Al met al het zit niet mee en ben ik meer bezig met overleven dan met leven. Wel heb ik vandaag te horen gekregen dat ik transplantabel ben: een lichtpuntje. Helaas is de wachttijd 4 jaar, vandaar mijn oproep: Ik wil graag mijn kwaliteit van leven terug, wil graag mijn zoon zien opgroeien en ben daarom op zoek naar een levende nierdonor.

Wie o wie kan en wil mij helpen? Een vraag uit wanhoop voor een kans op een beter leven.” Vriendelijke groet,Shanti”

Reacties graag naar: info@doneereennierbijleven.nl ??Liken van onze Facebookpagina zorgt voor een nog groter bereik ??