Shanti Narain (B+, UMCG)

update/herziene oproep maart 2024

Wie helpt Shanti Narain?

Vandaag delen we de oproep van Shanti Narain, 55 jaar uit Leeuwarden.

Haar bloedgroep is: B-Positief

Dialyseert: Ja, 3 x per week

Transplantabel: ja

Traject verloopt in: UMCG Groningen

In 2021 heb ik een oproep gedaan voor een nierdonatie. Inmiddels wacht ik nu al vier jaar op een nier. Ik ben meerdere malen benadert door Stichting Doneer een Nier bij Leven om een nieuwe oproep te plaatsen. Ik kon helaas niet de moed opbrengen om een nieuwe oproep te plaatsen. Maar ik heb nu toch besloten het nogmaals te proberen.

Ik heb de afgelopen jaren veel meegemaakt. In totaal 12 keer in het ziekenhuis gelegen.

Het begon met een nierbiopt om zo vast te kunnen stellen waar mijn nierproblemen vandaan kwamen. Helaas konden ze niks ontdekken. Hierna kwam ik op de IC terecht, omdat mijn longen waren volgelopen met vocht. De nefroloog had mijn klachten, die ik had, niet serieus genomen. Daarna kreeg ik een hartcatherisatie. Dit om te zien of mijn hart schade had opgelopen. Gelukkig was dit niet het geval. Ik had een trauma opgelopen van dit alles en moest verplicht naar een psycholoog voor traumaverwerking. Hierna heb ik een shuntoperatie gehad. Deze operatie was mislukt en moest ik een nieuwe operatie ondergaan hier voor. Na deze operatie ben ik weer opgenomen in het ziekenhuis i.v.m. bloedvergiftiging.

Na een bezoek aan het AMC voor heel wat anders kwam men er achter dat ik vocht had achter mijn longen. De bedoeling was dat men achter mijn longen zou prikken om zo het vocht weg te halen. Helaas werd er in mijn long geprikt. Mijn long is toen volgelopen met bloed. Een hemothorax noemt men dit. Ik kreeg een drain geplaatst in mijn long dwars door mijn ribbenkast zodat ze het vocht eruit konden halen. Ik moest weer leren lopen d.m.v. een rollator en een zuurstoffles op de rollator zodat ik rustig kon ademen, maar ik gaf de moed niet op. Immers wilde ik gaan voor een nieuwe nier. Gelukkig kon ik weer op de lijst gezet worden, maar word er wel steeds weer een controle gemaakt van mijn hart en longen.

Onlangs werd ik weer opgenomen in het ziekenhuis. Dit keer omdat mijn shunt te hard liep wat weer belastend was voor mijn hart. Er werd een stent in mijn arm geplaatst zodat de shunt minder hard ging lopen. De operatie ging goed, maar daarna kreeg ik helaas een inwendige bloeding. Ik kreeg bloedverdunners toegediend tijdens de dialyse en dit had niet gemogen. Een enorme dikke arm en letterlijk bont en blauw, maar ik mocht toen wel naar huis. Twee dagen later werd ik weer opgenomen in het ziekenhuis. Kon niet op mijn benen staan men durfde ook mij niet te dialyseren met mijn arm omdat deze nogal vrij dik was.

Al met al heb ik de afgelopen jaren veel meegemaakt. Ik ben moe van het lange wachten op een donornier van de lijst. Ik wil graag weer leven en niet overleven, wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. En natuurlijk heb ik geprobeerd om een nier te vinden in mijn familie, maar helaas was er geen match.

Wie o wie wil en kan mij helpen? Een vraag uit wanhoop voor kans op een beter leven.

Vriendelijke groet,

Shanti Narain”

Liken en delen van dit bericht helpt

Liken van onze Facebookpagina helpt🙏

Hoe groter het bereik…..hoe meer bekendheid….hoe groter de kans op het vinden van een match.

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info: www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven en een oproep te kunnen plaatsen.

Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.