Ilja Vermunt (A+, UMCG Groningen)

Wie helpt Ilja Vermunt?

Vandaag delen we de oproep van Ilja, 24 jaar

Zijn bloedgroep is A-positief. Nierfunctie: 9 %. Dialyseert nog niet. Traject verloopt in het UMCG, Groningen

Mijn verhaal:

In april 2022 ben ik erachter gekomen dat ik een auto-immuunziekte heb genaamd IgA Nefropathie, ook wel bekend als ‘de Ziekte van Berger’. Dit is een zeer zeldzame nierziekte die een ontsteking in de nieren veroorzaakt en leidt tot blijvende nierschade.

Het is allemaal supersnel gegaan. In een paar maanden tijd is mijn nierfunctie gedaald van 28% naar momenteel 9%. Er is helaas geen behandeling voor deze ziekte. Het enige wat er voor mij gedaan kan worden is het inzetten van nierfunctie- vervangende behandeling, namelijk dialyse of niertransplantatie. Ik ben met spoed op zoek naar een nieuwe nier, omdat dit het beste voor mijn kwaliteit van leven is en omdat dialyse veel nadelen kent. Zo heeft het veel effect op je dagelijks leven, op je gezondheid en de levensverwachting.

In de afgelopen maanden heb ik in mijn directe omgeving gezocht naar een donor, maar dit heeft helaas niks opgeleverd. Ik had nooit verwacht dat ik deze volgende -digitale- stap zou moeten zetten, maar via deze weg probeer ik iemand te vinden die zijn/haar/hen nier aan mij zou willen doneren. Voor deze zoektocht is de website www.iljazoektnier.nl opgezet.

Dit is nogal wat, daar ben ik me van bewust. Maar helaas is het voor mij letterlijk van levensbelang en kan het ervoor zorgen dat ik mijn leven weer kan leiden als een “normale” 24-jarige.

Mocht u niet geschikt zijn als kandidaat maar u wilt mij wel graag helpen op een andere manier, dan zou u dat kunnen doen door dit bericht te delen met vrienden en familie (en hen ook te vragen dit te delen op social media).

Site. Www.iljazoektnier.com Fb pagina: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086444516708

Bedankt voor jullie hulp!

Groet,Ilja Vermunt

🍀Liken/volgen van onze fb-pagina helpt🍀 Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor 🍀 Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven