Mark Platje (B+, LUMC)

update maart 2024

Wie helpt Mark Platje?

“Wie wil er aan mij een nier doneren?”

Vandaag delen we de oproep van Mark, 46 jaar uit Haarlem

Zijn bloedgroep is B-Positief

Nierfunctie 2 %

Dialyseert: 3 X in de week 3,5 uur

Traject verloopt in het Leiden UMC

Mijn naam is Mark,

Ik ben geboren in Amsterdam maar woonachtig in Haarlem.

Ik ben 46 jaar en dialyseer 3 x in de week.

Ik heb in januari 2019 te horen gekregen dat mijn nierfunctie niet zo goed ging en we bespraken toen de optie om te gaan beginnen met een pd-dialyse (oftewel buikspoeling), die wilde ik heel graag omdat er met veel lof over gesproken werd en daar ben ik in mei 2019 mee gaan starten. Helaas is dit niet goed uitgevallen en liep ik een beginnende buikvliesontsteking op. Bij de opname in het ziekenhuis kreeg ik te horen dat mijn nierfunctie nog maar 4% was en ik met spoed moest dialyseren en kreeg ik in mijn hals een HD katheter en dialyseerde diezelfde dag nog.

Helaas heb ik niemand in de familie- en vriendenkring die mij hierbij kan helpen om het traject voor mij in te gaan. Ik had wel iemand, mijn schoonvader, maar helaas overleed hij in 2019.

Ik moest eind 2019 helaas ook stoppen met werken, terwijl werken juist mijn ding is omdat ik wat te doen had. Dit moest omdat er in november 2019 een shunt in mijn arm is geplaatst en ik hier uit zou gaan dialyseren.

Helaas ging het dialyseren uit mijn arm niet zonder kleerscheuren en heb ik er alleen maar last van gehouden bij aanprikken of als er uit gedialyseerd werd. Sindsdien dialyseer ik uit mijn halskatheter …

Voordat ik ging dialyseren gingen mijn vrouw en ik altijd op vakantie, want vakantie was voor ons een uitlaatklep. Helaas door dialyseren zit dit er nu niet in.

Ook hebben wij 2 zoons. Zij hopen zo voor mij dat iemand mij wil helpen zodat we weer leuke dingen samen kunnen doen.

In februari 2023 heb ik een postmortale nier mogen ontvangen. Tot ons grote verdriet ging dit niet goed en moest de nier er binnen een week weer uit.

Momenteel gaat mijn gezondheid steeds verder achteruit. Ik plas nog maar 300 cc op een dag, mijn nierfunctie is nog maar 2% en ik kan nog maar kleine stukjes lopen.

Bij een te grote afstand krijg ik pijn in mijn lichaam en moet ik op adem komen omdat ik het heel erg benauwd heb zodat ik ergens moet gaan zitten.

Ik heb november en december 2023 in het ziekenhuis gelegen wegens corona en longontsteking en in januari dit jaar met een urineweginfectie.

Kortom: na de mislukte transplantatie ben ik snel achteruit gegaan.

Daarom doe ik deze oproep bij jullie om niet alleen de droom voor mij maar ook voor mijn jongens en mijn vrouw waar te maken.

Wie zou mij willen helpen en een nier willen doneren? Ik heb zelf bloedgroep B en kan ontvangen van iemand met bloedgroep B of O.

Heel erg bedankt alvast voor het delen!

Met vriendelijke groet, Mark”

Liken/volgen van onze fb-pagina helpt🍀

Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor 🍀

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven