Harry Wiersma (A+, UMC Utrecht)

Wie helpt Harry?

Vandaag delen we de oproep van Harry Wiersma, 56 jaar, uit Leersum

Zijn bloedgroep is A-Pos

Nierfunctie: 8 %

Dialyseert: nog niet

Transplantabel

Traject verloopt in het UMC Utrecht

“Mijn naam is Harry Wiersma, 56 jaar en woonachtig in Leersum.

Ik ben vader van 2 dochters en woon samen met mijn vriendin en haar dochter.

In 1992, toen ik 25 jaar oud was en ik ineens alleen maar bloed plaste, kwamen ze erachter, dat ik een verminderde nierfunctie had (IgA Nefropathie). Helaas is IgA Nefropathie niet te genezen en op dat moment gaven ze in het ziekenhuis aan, dat ik hiermee ongeveer 50 jaar oud kon worden en daarna aan de dialyse zou moeten.

Ik ben nu 56 jaar en heb nog een nierfunctie van 8% en moet binnenkort gaan dialyseren.

Vrijdag 27 Oktober ben ik geopereerd en heb een katheter in mijn buik gekregen, zodat ik direct kan dialyseren (buikspoeling in de nacht tijdens het slapen), als het slechter met mij gaat en mijn nierfunctie op ongeveer 6% zit. Dit zal helaas niet lang meer duren, gezien het feit, dat het de laatste maanden steeds minder is geworden.

In 1e instantie had ik zelf een donor aangedragen, echter bij de laatste testen bleek, dat zij een te hoog bloedsuiker had, oftewel een voorstadium van diabetes. Daardoor heeft het ziekenhuis de donor afgewezen, want iemand met diabetes heeft zelf beide nieren hard nodig.

Mijn 2e donor, die ik ook zelf had gevonden, heeft, na alle info erover gelezen te hebben op het internet over het afstaan van een nier, besloten, om toch af te zien om als donor te fungeren.

Het verder bespreekbaar maken in het openbaar (familie, vrienden, werk etc.) heeft helaas verder geen nieuwe donoren opgebracht.

Daarom ben ik nu op zoek naar iemand, die bij leven een nier wil afstaan, zodat ik hopelijk nog jaren een fijn leven kan leiden samen met mijn vriendin en kinderen. Hopelijk lukt dit ook nog eens, voordat ik binnenkort moet dialyseren, zodat mijn lichaam sterk genoeg blijft voor de operatie.

Ik ben al helemaal goedgekeurd voor het ontvangen van een donornier.

Helpt u mij met het doneren van een nier?

Met vriendelijke groet,

Harry”

– Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik

Hoe groter het bereik, hoe meer bekendheid, hoe groter de kans op het vinden van een donornier/match.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl

Op deze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.