Marco van der Hoorn

Update maart 2022

Marco heeft ons laten weten dat hij een nier van een overleden donor heeft ontvangen. Wij wensen hem veel sterkte met het herstel en zijn de nabestaanden dankbaar voor dit mooie gebaar en wensen hen veel sterkte met het verwerken van hun verlies.

Vandaag delen we de oproep van Marco uit Sassenheim, 48 jaar, bloedgroep O-neg. Marco is bekend in het LUMC, Leiden. Marco is bij onze stichting terechtgekomen vanwege ervaringen van medepatiënten.

“Mijn naam is Marco van der Hoorn en ik ben 48 jaar. Sinds februari 2018 is mijn leven in een rollercoaster terecht gekomen. Na een bezoek aan de huisarts werd ik met een veel te hoge bloeddruk verwezen naar de internist. Daar kreeg ik al snel het bericht dat ik moest starten met dialyse, mijn nieren waren stuk. Nierfalen vanwege diabetes.

Iets over mezelf: Ik ben 20 jaar werkzaam geweest in de muziekindustrie, als geluidstechnicus. Dit was mijn lust en mijn leven en hier heb ik helaas vorig jaar afscheid van moeten nemen omdat het niet meer te combineren was met mijn dialysebehandeling. Ik spoel op dit moment ruim 3 jaar. Dat is nu 3 x 4,5 uur per week maar ik heb zelfs een aantal maanden 4x per week gedialyseerd.

Ik ben al een tijd op zoek naar een geschikte donor, ik heb zelf bloedgroep O-neg. Sinds ik te horen kreeg dat ik hiervoor zelf goedgekeurd was, is dat helaas nog niet gelukt. De dialyse heeft een enorme impact op mijn leven. Ik kan niet meer werken, kom weinig de deur uit vanwege mijn vermoeidheid en ik merk dat mijn lichaam langzaam achteruit gaat.

Het vinden van een geschikte donor zou voor mij betekenen dat ik echt weer kan gaan leven, weer aan het werk kan en mijn hobby’s weer op kan pakken .Ik zou het waanzinnig vinden als u mijn oproep zou willen liken en delen.

Groeten,Marco”

Denkt u na over het doneren van 1 van uw nieren dan kunt u mailen naar: info@doneereennierbijleven.nl