Renate van der Graaf (O+)

Deze week delen we de oproep van Renate van der Graaf, 46 jaar, bloedgroep O positief.

“Hallo allemaal, Mijn naam is Renate van der Graaf, ik ben bijna 46 jaar en moeder van een zoon van 21. Ik heb een vraag, en nee niet zomaar een vraag. Toch hoop ik dat je de tijd wilt nemen om mijn bericht te lezen…..

Al een aantal jaren loop ik te tobben met de door mij bedachte naam “nierdingen”….de nierdingen zijn cystes op mijn nieren, vergrote nieren zo groot dat mijn buik zo opgezwollen is alsof ik zwanger ben. Op dit moment zijn de “nierdingen” een zo groot ding geworden dat in overleg met mn specialist is besloten een nier uit te schakelen of te verwijderen. Dit betekend dat ik versneld aan de dialyse moet en getransplanteerd moet worden. Nu hoef ik je niet te vertellen dat een vervangende nier niet op de plank in de kast bij de arts ligt, en grijp ik dit medium aan om te kijken of het mij lukt om iemand te vinden die een nier zou willen doneren. Uiteraard gaat dit niet zomaar en zal er een zorgvuldig traject aan vooraf gaan om te kijken of het voor jou ook medisch gezien verantwoord is. Bij de minst geringste twijfel van een arts krijg je geen goedkeuring, ook jij moet uiteraard gezond verder kunnen leven.

Heel vaak droom ik ervan hoe het is om weer een normaal leven te hebben, vooral zonder pijn. Hoe het zou zijn als ik weer alle leuke dingen kon doen met mijn zoon, mijn vriendinnen, weer zou kunnen werken, gewoon zoals een normale (tja wat is normaal) vrouw van 46 doet. Ik zou weer onbezorgd willen zijn en niet hele dagen over de toekomst willen nadenken, met een niertransplantatie zou dit weer gaan.

Wil jij of ken jij iemand, die eventueel een nier zou kunnen/willen doneren laat het dan weten. Iemand met bloedgroep O pos is het meest gunstige voor mij, maar een andere bloedgroep is tegenwoordig (gelukkig) geen probleem.

Wat krijg je ervoor terug? Eeuwige dankbaarheid, helaas zal ik nooit jou kunnen geven wat jij mij hebt gegeven… mijn leven terug!!!!!

Wie weet maak jij met het delen het verschil! Ik ga hopen op een wonder en dat er weer wat licht komt in de duisternis.

Groetjes Renate

Meer info? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

– Liken van deze Facebookpagina vergroot het bereik