Idris Hirs (O+, LUMC Leiden)

Wie helpt Idris Hirs?

Vandaag delen we de oproep van Idris Hirs, 49 jaar uit ‘s-Gravenzande

Haar bloedgroep is: O-Positief

Nierfunctie: 11 %

Dialyseert: Nee

Transplantabel: ja

Traject verloopt in: LUMC Leiden

“Hallo,

Mijn naam is Idris en ik ben 49 jaar. Ik ben getrouwd en heb een 22-jarige zoon die mijn hulp hard nodig heeft aangezien hij verstandelijk en lichamelijk beperkt is. Ik wandel dagelijks met mijn honden op het strand of in het bos en ga 3 keer per week naar mijn paard om even te rijden. Ben vaak ontzettend moe dus meestal doe ik iets in de ochtend en ga dan in de middag lekker slapen zodat ik in de namiddag en avond weer iets kan doen met mijn zoon en man.

Mijn medische geschiedenis is erg lang. Het begon toen ik 8 maanden oud was en ik reflux had naar de nieren. Daarna volgde vele nierbekkenontstekingen en blaasontstekingen, ik liep het ziekenhuis letterlijk plat. Ook is er hydronefrose ontdekt en ben ik jaren onder controle gebleven.

Tot in 2015 ze mijn rechter nier eruit hebben gehaald. Na autopsie van deze nier kwamen ze erachter dat de nier van binnen vol pus en ontstekingen zat (vandaar de vele pijn eraan). In 2018 ging de andere nier erg achteruit en toen heb ik een transplantatie nier van mijn man Mario gekregen. Tot afgelopen augustus ik me niet zo lekker voelde. Naar het ziekenhuis en wat bleek ik had afstoting van mijn nier. Hij doet het nu voor 11%. Door alle problemen en de vele operaties die ik in mijn leven heb gehad wilden de doctoren geen transplantatie meer bij mij doen maar na vele gesprekken zijn er 2 artsen die het wel aandurven. Het wordt wel een hoog risico operatie maar ik wil dit risico nemen zodat ik straks weer alles kan doen en ik de dialyse zo lang mogelijk uit kan stellen.

Mijn broer laat zich testen in het ziekenhuis maar we weten al dat hij een andere bloedgroep heeft. Nu is het door mijn medische geschiedenis beter dat ik iemand vind met dezelfde bloedgroep dus vandaar deze oproep.

Ik hoop dat hier iemand is die zo vrij is om zijn of haar nier wil afstaan aan mij. Ik heb bloedgroep O positief en ben dus opzoek naar iemand met dezelfde bloedgroep. Ik ben onder behandeling in het LUMC.

Lieve groetjes Idris”

Liken van onze Facebookpagina helpt🙏

Hoe groter het bereik…..hoe meer bekendheid….hoe groter de kans op het vinden van een match.

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info: www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven en een oproep te kunnen plaatsen.

Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.