Faye Veugelers (A, UMC Utrecht)

Wie helpt Faye Veugelers?

Vandaag delen we de oproep van Faye Veugelers, 33 jaar, uit Zeist.

Haar bloedgroep is A. Nierfunctie: 11 %. Dialyseert nog niet, maar zal in gang worden gezet. Transplantabel en traject verloopt in UMC Utrecht

“Ik ben Faye Veugelers,

Lang heb ik getwijfeld over het plaatsen van deze oproep. Het is namelijk nogal wat…iemand vragen om belangeloos je leven te redden….Maar uiteindelijk nu toch maar een poging gewaagd om iets op papier te krijgen, omdat er helaas geen andere keuze is als ik wil blijven leven.

Ik wil je niet vragen om een van je nieren aan mij af te staan want deze vraag vind ik te groot om te stellen. Het is namelijk niet niks om een nier af te staan. Ik zou enkel al heel erg gebaat zijn als je mijn bericht zou willen delen. Samen kunnen we misschien op zoek gaan naar die ene speld in de hooiberg, voor mij een held die mij zou willen helpen.

In mei 2020 heb ik na een fietsval meerdere grote botbreuken opgelopen waaronder een bekkenbreuk. Sinds de bekkenbreuk stroomde mijn blaasinhoud bij 100 ml terug naar mijn nieren en hebben ervoor gezorgd dat ik acuut nierschade heb opgelopen. Helaas is dit destijds niet ontdekt en moeten mijn nieren nu vervangen worden. Inmiddels is mijn blaasprobleem opgelost en is er geen terugstroom meer naar mijn nieren. Een nieuwe nier wordt dus niet meer aangetast. Ik ben in het ziekenhuis ook onderzocht of ik getransplanteerd kan worden omdat dit volgens de artsen de beste oplossing zou zijn. Ik heb inmiddels alle onderzoeken gehad. Helaas zijn mijn potentiële donoren nu ongeschikt gebleken. Helaas ken ik verder niemand in mijn sociale omgeving die eventueel zou kunnen helpen. Mijn leven staat nu eigenlijk stil. Helaas is mijn nierfunctie zo laag dat ik er niets meer mee kan. Ik sta altijd klaar om anderen te helpen en ik zou niet willen stoppen met werk in de gehandicaptenzorg.

Ik weet dat er mensen zijn die een dergelijk groot gebaar maken om daarmee een ander het leven terug te geven. Ik ken hen niet en zij kennen mij niet. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen mijn bericht willen delen en aandacht te vragen voor het donortekort. (en heel misschien, die ene persoon, die ene match te vinden die mij kan en wil helpen).

Alvast bedankt en met vriendelijke groet, Faye

– Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl.

www.doneereennierbijleven.nl (Op onze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren)

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.