Robert van Soest (A+, Radboud UMC)

Wie helpt Robert van Soest?

Vandaag delen we de oproep van Robert van Soest, 54 jaar uit Venray

Zijn bloedgroep is: A-positief

Nierfunctie: 0 %

Dialyseert: ja

Transplantabel: ja

Traject verloopt in: Radboud UMC Nijmegen

“Hallo,

Ik ben Robert van Soest en ik ben nierpatiënt. In januari 2020 heb ik van mijn vrouw een nier mogen ontvangen, echter na geïnfecteerd te zijn geweest met corona in maart 2020, is de donornier van mijn vrouw verloren gegaan doordat ik op de IC gelegen heb in april 2020.

Sindsdien dialyseer ik 3 keer per week in het ziekenhuis. Soms als de dialyse niet goed gaat moet ik een extra dag terugkomen.

Tijdens de dialyse ben ik met 2 slangen verbonden aan een machine die 4 uur lang mijn bloed zuivert van afvalstoffen en vocht onttrekt uit mijn bloed.

De dialyses hebben een grote impact op het leven van mij en mijn gezin. Vaak ben ik na de dialyse erg vermoeid en moet ik de verdere dag rust nemen. Als ik niet 3 keer per week naar het ziekenhuis zou gaan om mijn bloed te zuiveren, zou mijn lichaam zichzelf vergiftigen en zou ik uiteindelijk dood gaan. Dus ik ben erg afhankelijk.

Mijn grote wens is dat ik niet meer hoef te dialyseren en weer volop kan genieten van het leven.

Afgelopen periode ben ik bezig geweest met een aantal donoren, maar helaas zijn deze om andere gezondheidsredenen afgewezen door het transplantatiecentrum.

Ik wil met deze oproep een groter publiek bereiken en dat hopelijk hierdoor een donor zich zal melden. Mijn bloedgroep is A-positief al maakt dat niet uit.

Ik vind het heel moeilijk om deze oproep te doen, maar dit is mijn enige kans om een donor te vinden.

Voor meer informatie kunt u ook de websites www.nieren.nl en

www.donatiebijleven.nl bekijken.

Warme groet, Robert van Soest”

Liken en delen van dit bericht helpt

Liken van onze Facebookpagina helpt ook🙏

Hoe groter het bereik…..hoe meer bekendheid….hoe groter de kans op het vinden van een match.

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info op deze website.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven en een oproep te kunnen plaatsen.

Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.