Petra de Lange (O+, UMCG)

Wie helpt Petra?

Vandaag delen we de oproep van Petra uit Termunten, 59 jaar, bloedgroep O-Pos. Petra is bekend in het UMCG Groningen.

“Mijn naam is Petra de Lange, 59 jaar, bloedgroep 0 Pos en ik heb in 2017 een niertransplantatie gehad. Mijn transplantatie-nier is er helaas mee opgehouden en nu heb ik nog 7% nierfunctie over. Ik heb op social media geprobeerd om een donor te vinden en er had zich een vriendin aangemeld bij het UMCG maar ze is helaas afgekeurd tijdens de screening.

Daarom probeer ik het nu via deze site. Ik sta ook op de wachtlijst voor een postmortale nier maar de wachttijd is erg lang. Ik zou zo graag weer volop willen genieten van het leven, prachtige wandelingen maken, weer een sociaal leven oppakken waar ik nu echt de energie niet meer voor heb. Ik heb lang doorgezet om dingen te doen maar het lukt nu echt niet meer.

Ik besef me heel goed dat het erg bijzonder is als je een nier schenkt aan iemand. Mijn man heeft mij de eerste keer een nier geschonken. Je geeft iemand letterlijk een tweede leven.

Voor verdere info kunt u een mail sturen naar: info@doneereennierbijleven.nl Met vriendelijke groet,Petra de Lange.”

?Liken van onze Facebookpagina helpt ook

Hoe groter het bereik…..hoe groter de kans ?