Hendry Verhage (A+, LUMC)

Vandaag delen we de oproep van Hendry Verhage, 64 jaar, uit Sassenheim. Zijn bloedgroep is A-Pos. Nierfunctie 6%. Dialyseert 3 x per week. Transplantabel. Traject verloop in het LUMC Leiden.

Oproep van Hendry: “Mijn naam is Hendry, 64 jaar jong en nierpatiënt sinds 2003 (obstructieve nefropathie).Ik ben in januari 2021 gestart met peritoneale dialyse (=buikspoeling). Deze vorm gaf mij nog wel enige vrijheid die ik nodig had en graag wilde. Helaas moest ik hiermee stoppen omdat dit niet meer mogelijk was ivm ontstekend buikvlies. Hierdoor moest ik noodgedwongen over op hemodialyse: dit doe ik inmiddels een jaar.

Helaas heb ik binnen mijn familie en vriendenkring geen donor: hierdoor sta ik op de wachtlijst voor een donornier, echter kan dit wel 3 tot 4 jaar duren.

Door de dialyse kan ik niet meer werken, de dagen van dialyse zorgen ervoor dat ik niet meer in staat ben om nog activiteiten uit te voeren die dag. Hierdoor beperkt het mijn vrijheid en mijn sociale leven.

Mijn vrouw en ik zijn actieve mensen en echte levensgenieters en houden ervan erop uit te gaan.

Daarom doe ik deze oproep bij jullie.Dus heb jij bloedgroep A positief, dan kunnen wij zomaar matchen.

Met een hartelijke groet en alvast bedankt voor alles wat jullie voor mij (en alle nierpatiënten) kunnen betekenen.

Ps. Ik heb maar een nier en zit op 6 procent nierfunctie Gr Hendry Verhage”

?Liken/volgen van onze fb-pagina helpt? Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor ? Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.