Jantine Hellema (B+, LUMC)

Vandaag delen we de oproep van Jantine Hellema, 43 jaar, uit Hoofddorp.

Haar bloedgroep is B-Pos. Nierfunctie 11 %. Dialyseert: begint 11 juli 2022. Transplantabel. Traject verloop in het LUMC

“Mijn naam is Jantine Hellema, 43 jaar, bloedgroep B positief en ik heb aangeboren nierinsufficiëntie. Vermoedelijk hebben mijn nieren het nooit beter gedaan dan 40 procent. De laatste 22 jaar kenmerkten zich met vele periodes van stabiliteit, echter ook met achteruitgang.

Sinds ongeveer 2 jaar weet ik dat dialyse en transplantatie onvermijdelijk zijn. Mijn naam is inmiddels ook te vinden op de transplantatielijst voor post mortaal.

In december 2021 is er een pd katheter geplaatst, die ik liefkozend de naam Gerrit heb gegeven. Vanaf maandag 11 juli zal Gerrit in gebruik worden genomen en start ik dus helaas met dialyseren.

Ik ben een volledig alleenstaand moeder van 2 pubers. Iris van 15 en Jelte van 12 jaar oud. Naast de kinderen werk ik 20 tot 24 uur in de week als woonbegeleider van verstandelijk beperkte mensen met epilepsie. Werk wat ik met mijn hart en veel plezier doe.

Ik ben een sterk positief ingestelde vrouw die oprecht geniet van het leven. Mijn nieren hebben de laatste jaren wel eens voor uitdagingen gezorgd, echter hebben ze nooit een voetstuk gekregen. Nu het percentage steeds meer daalt neemt de spanning toe. In mijn omgeving is er niemand die mij een nier kan schenken.

Een nieuwe nier zou zoveel voor mij en mijn allerliefste pubers betekenen. Zij kunnen nog lang niet zonder hun mama ….

Denk jij aan doneren ?? Denk aan mij !!Vriendelijke groet Jantine”

?Liken/volgen van onze fb-pagina helpt? Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor ?

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.