Pascal Bruins (A, Radboud UMC Nijmegen)

Wie helpt Pascal?

Vandaag delen we de oproep van Pascal Bruins, 55 jaar uit Den Bosch

Zijn bloedgroep is A

Nierfunctie: 8 %

Dialyseert: in aanleg

Transplantabel

Traject verloopt Radboud UMC Nijmegen

“Ik ben Pascal, 55 jaar. Ik ben sinds juni 2023 eindelijk gelukkig getrouwd met de liefde van mijn leven. Beide motorrijders in hart en nieren, de nieren stopten er helaas mee dus het motorrijden houdt momenteel ook op, rijden gaat nu niet meer vanwege de enorme vermoeidheid. We dachten samen gelukkig en gezond oud te kunnen worden. Dat is nu nog maar de vraag.

In april 2023 ontdekten ze het per toeval: ik kwam voor een routineonderzoek. Daar zagen ze dat ik een hogere bloeddruk had dan gebruikelijk is voor een vitale man van 55: 247 over 147.

Daarom ben ik de dag erna naar de huisarts gegaan. De huisarts schrok enorm en belde meteen met de SEH en ik moest per direct komen. Mijn bloeddruk bleef stijgen en ik kreeg medicijnen en allerlei onderzoeken die dag. Die avond kwam ineens de genadeklap.

De nefroloog kwam met een bedrukt gezicht en mijn vrouw en ik schrokken enorm toen hij ons even vertelde dat ik nog maar een nierfunctie had van 15% op dat moment. Per direct in fase 5, eindstadium, terecht gekomen.

Vanaf dat moment werd onze openingsdans op de bruiloft nog meer werkelijkheid, een rollercoaster was ons leven al geweest, maar nu werd het nog even wat erger. Ik heb 2 maanden lang in het ziekenhuis allerlei onderzoeken gehad en de nierfunctie bleef maar zakken, inmiddels nog maar 8%.

In het Radboud heb ik alle onderzoeken doorlopen en ik heb alle groene vinken gekregen voor een transplantatie. Alleen….Er is geen winkeltje waar je even een nier gaat kopen helaas. Dus ik ben afhankelijk van anderen. In mijn nabije omgeving kan medisch niemand doneren, iets wat iedereen veel pijn doet. Ik hoop dan ook via deze weg een menslievend persoon met een gul warm hart te vinden die me wel wil en vooral kan helpen.

We hadden onze hoop gevestigd op een vriendin die meteen JA riep, maar die is helaas geen match. Dat was een domper voor ons, maar zeker ook voor haar.

Mijn wens is, dat ik snel een donor mag vinden om samen met mijn kersverse bruid een mooi leven mag gaan hebben. Na al onze ellende, eindelijk de liefde van mijn leven, eindelijk de liefde van haar leven. Laat het a.u.b. niet nu al moeten eindigen. Laat ons nog samen onze huwelijksreis kunnen maken naar Italie om samen over de Stelvio te kunnen rijden….

Laat ons nog de kleinkinderen mogen zien. U laat mij, maar ook mijn vrouw, schoonouders en onze kinderen en toekomstige kleinkinderen weer leven.

U kunt leven met 1 nier, ik kan niet leven met 2 nieren die maar 8% werken.

Traject verloopt Radboud UMC Nijmegen.

Alle kosten voor een donor worden vergoed door de zorgverzekering.

Groetjes Pascal Bruins”

– Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik

Hoe groter het bereik, hoe meer bekendheid, hoe groter de kans op het vinden van een donornier/match.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl

Op deze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.