Diennie Hendriks (O. Erasmus MC)

Wie helpt Diennie Hendriks?

Wij ontvingen een update (mei 2024) van Diennie Hendriks, daarom plaatsen wij de oproep van Diennie opnieuw.

“Sinds januari 2024 zit ik aan d)e buikdialyse. Mijn nieren werkten nog maar voor 7%.

Ik heb voor’s-nachts thuis gekozen omdat ik dat nog het minst belastend vond, de alarmen en het harde geluid maar op de koop toe nemend.

Echter is daarmee mijn diabetes toegenomen en heb ik net gehoord dat ik mijzelf moet injecteren!! Het suiker/insuline-gehalte in die zakken is erg hoog!…hoop zo op een donornier!

Met vr gr

Diennie hendriks

Vandaag delen we de oproep van Diennie Hendriks uit Vlaardingen

Haar bloedgroep is O. Nierfunctie: 11%. Dialyseert nog niet. Is transplantabel. Traject verloopt in Erasmus MC Rotterdam

“Lieve iedereen,

Dit is onze allerliefste moeder en oma Diennie en voor haar zijn wij hard op zoek naar een donor, omdat haar nieren nog maar voor 11% werken.

Door een erfelijke nierziekte (Syndroom van Alport) binnen onze familie, weten wij als geen ander hoe belangrijk donoren zijn. In de afgelopen jaren hebben er reeds zeven familieleden een of meerdere transplantaties ondergaan, van zowel overleden als levende donoren. Een aantal van hen hebben tevens eerst langere tijd moeten dialyseren omdat er geen donor beschikbaar was, dus ook deze ellende hebben wij van dichtbij mee gekregen.

Er is hele tijd gedacht dat ik als dochter, draagster van deze erfelijke ziekte was en ik was daardoor zelf jarenlang onder controle bij een nefroloog. Middels erfelijkheidsonderzoek twee jaar geleden is er gebleken dat ik dit niet zou zijn. De opluchting en blijdschap was groot, want dit zou betekenen dat ik mogelijk donor zou kunnen zijn voor onze moeder. Ik heb mezelf vervolgens voorgedragen als potentiële donor. Helaas ben ik uiteindelijk afgewezen als potentiële donor omdat mijn nierfunctie toch ook achteruit blijkt te gaan. Een dubbele domper, maar de grootste is wel dat mijn nier nu niet naar onze moeder kan. Nu hebben we dus geen nier en de wachtlijsten voor een overleden donor zouden 3 tot 4 jaar zijn. Het moment van dialyseren zit er aan te komen en dit hopen we te voorkomen. Wij zijn ondertussen ten einde raad.

Ken of ben jij iemand die ooit donatie bij leven heeft overwogen? Wie wilt onze lieve moeder/ oma helpen of staat in ieder geval open om hier meer informatie over te ontvangen?

Hartelijk dank voor het lezen van deze oproep en hopelijk willen jullie het ook delen.

Liefs,Uiteraard ook namens onze moeder,Daicy”

Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl

Op deze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.