Sylvia Schakelaar (A, AMC)

Vandaag delen we de oproep van Sylvia Schakelaar, 51 jaar, uit Wognum

Haar bloedgroep is A. Nierfunctie is 6 %, Dialyseert. Is transplantabel. Traject verloop in het UMC Amsterdam (AMC)

“Hoi,

Ik ben Sylvia. Ik ben 51 jaar en woon samen met Eric en onze zoon Tim van 11.

Waar een gemiddeld gezond persoon van 51 jaar een nierfunctie heeft van 80% heb ik nog maar 6% nierfunctie. Sinds kort ben ik begonnen met dialyseren. Het dialyseren betekent dat ik om de dag naar het ziekenhuis moet om mijn bloed te ontdoen van afvalstoffen. Hierdoor voel ik me niet echt beter, het is pure noodzaak.

Door mijn ernstig verlaagde nierfunctie ben ik erg snel moe, heb ik weinig energie en soms enorme krampen in mijn benen en handen. Ik sportte (met moeite) één keer per week, maar helaas is mijn energieniveau zo laag dat het niet meer lukt. Ook mijn leuke werk in de speelgoedwinkel lukt me niet meer.

Wat mij kan helpen, is het ontvangen van een donornier (met voorkeur bloedgroep A, maar andere bloedgroep kan ook), door middel van transplantatie bij leven.

Informatie hierover vind je op www. transplantatiestichting.nl, www. nierdonatiebijleven.nl en deze site.

Daarop staan o.a. Hoe neem je een besluit? Leven met één nier. Kosten en vergoeding. Wie donor kan worden. Enzovoort.

Jij zou mij erg helpen als jij mijn donor wil worden. Het leven is te mooi om voorbij te laten gaan.

Wil je hier meer over weten, mij helpen of voel je je aangesproken?

Mail dan: info@doneereennierbijleven.nl

Liefs Sylvia”

Overweeg jij om een nier te doneren? Wil je meer indien ontvangen? Mail ons: Info@doneereennierbijleven.nl.

Op deze website vind je meer informatie, ook kun je hier ervaringen lezen van andere nierdonoren.

Liken/volgen van onze Facebookpagina helpt mee aan een zo groot mogelijk bereik. Hoe groter ons bereik, hoe meer bekendheid, hoe groter de kans op het vinden van een donor.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.