Wichard Zomers (AB+, Erasmus MC)

Vandaag delen we de oproep van Wichard, 57 jaar, uit Roosendaal.

Zijn bloedgroep is AB-pos. Nierfunctie: 5 %. Dialyseert: elke dag Traject verloopt in het Erasmus MC

Hoi, ik ben Wichard Zomers, 57 jaar, echtgenoot van Anita, vader van Kevin en opa van Vince. Mijn bloedgroep is AB-pos wat inhoud dat ik van iedereen een nier zou kunnen ontvangen.

In September 2018 kreeg ik na een aantal onderzoeken de diagnose nierpatiënt. Vorig jaar 8 April ben ik begonnen met buikspoeling wat thuis gebeurt.

Wat houdt buikspoeling in: Als ik ‘s-avonds naar bed ga, wordt met een slangetje wat via mijn buik op een machine aangesloten is, via vloeistoffen mijn lichaam gereinigd. De cyclus neemt 8 uur in beslag en dit gebeurt elke dag , werken kan ik daardoor niet meer.

Iedere dag is daardoor een strijd om positief in het leven te staan en vol te houden: je bent er iedere dag mee bezig. Ik probeer iedere dag overeind te blijven, maar er is weinig levensvreugde wat ik er uit haal. Wat zou ik graag met mijn kleinzoon naar de Efteling of zo gaan en andere leuke dingen doen die nu niet mogelijk zijn.

Inmiddels is mijn nierfunctie 5% en sta ik op de Europese transplantatielijst van het Erasmus MC te Rotterdam.

Daarom doe ik deze oproep: Ik hoop op deze manier een donor te vinden die mij en familie de levensvreugde terug kan geven.

Met vriendelijke groet, Wichard, Anita en Kevin

?Liken/volgen van onze fb-pagina helpt? Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor ?

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.