Marjan Verspoor (B-, Erasmus MC)

Wie helpt Marjan Verspoor?

Vandaag delen we de oproep van Marjan Verspoor, 33 jaar uit Bruinisse

Haar bloedgroep is: B-negatief

Nierfunctie: 3 a 4 %

Dialyseert: ja

Transplantabel: ja

Traject verloopt in: Erasmus MC Rotterdam

“Hallo,

Mijn naam is Marjan Verspoor en ik ben 34 jaar.

Op mijn 8ste werd ik ziek en na veel onderzoeken bleek dat ik problemen had met mijn nieren. In eerste instantie werd gedacht dat als de streptokokken bacterie weg zou zijn, mijn nieren ook weer wel bij zouden trekken. Helaas bleek ik ANCA-geassocieerde vasculitus te hebben door een postreptococcen glomerlonefritis met persisterende hematurie.

In 2001 ging ik snel achteruit en ik kreeg begin maart mijn eerste niertransplantatie. Ik was toen 13 jaar. Er volgden 7 jaren waarin ik met enige regelmaat naar school kon en hierdoor mijn vmbo-diploma kon halen.

In die laatste jaren ging mijn nier al langzaam achteruit en lieten mijn ouders zich vast testen of ze donor konden zijn. Gelukkig mocht in 2010 mijn vader dus zijn nier aan mij doneren. Echter had ik met deze nier ook niet veel geluk en ik kende dus turbulente jaren.

Ondertussen deed ik een opleiding op het Albeda college tot SPW (Sociaal Pedagogisch Medewerker). Ook ging ik met dit diploma op zak een jaar werken, waarna ik besloot om de verpleegkundige-opleiding te gaan doen. Dit was altijd mijn droom, maar door mijn ziekte nooit aan begonnen.

De opleiding verliep redelijk en zat al in mijn derde jaar toen mijn telefoon in 2016 overging dat ze echt de perfecte match voor mij hadden gevonden en dat ik deze nier niet kon weigeren. Die van pa was immers alweer aan het afstoten en ze konden daar niets meer tegen doen. Helaas mislukte deze transplantatie. De nier heeft nooit goed gewerkt en werd er binnen een jaar weer uitgehaald.

Er volgden 2 jaar, waarvan 1 jaar hemodialyse toen ik in 2018 via cross-over opnieuw getransplanteerd werd. Het eerste jaar voelde ik mij heel goed en pakte mijn verpleegkunde-opleiding weer op. Ik haalde mijn diploma en ging werken bij een GGZ-instelling. Het was helemaal mijn ding. Echter toen begonnen de problemen alweer.

De laatste 4/5 jaar stonden ik en mijn familie echt op overleven. Mijn moeder kreeg in 2019 borstkanker, waarvoor ze met succes is behandeld. Ik werd steeds zwakker en zat inmiddels in de ziektewet toen plots mijn tweelingzus eind 2020 kwam te overlijden. Vervolgens kreeg ik in mei 2021 Corona en werd daarvoor 3,5 week behandeld op de IC. Hierna volgde een lang revalidatie traject. Ook moest ik weer gaan dialyseren, omdat de Corona teveel van de nier gevraagd had. Ik starte hiermee eind 2021. 2022 was voor mij een jaar om snel te vergeten. Dit omdat ik vaak in het ziekenhuis lag met onder andere 3x longontsteking, alvleesklierontsteking, ik had een darmbacterie etc. etc.

Nu ik alweer bijna 2 jaar dialyseer en eindelijk goedgekeurd ben voor transplantatie ben ik dan ook op zoek naar een donor. Ik heb al veel mensen in mijn omgeving gevraagd, maar kunnen elk om persoonlijke redenen niet doneren. Heb jij bloedgroep B of O en wil je mij helpen???? Neem dan contact op met Stichting Doneer een Nier bij Leven, mail: info@doneereennierbijleven.nl.

Met vriendelijke groet,

Marjan Verspoor”

Liken van onze Facebookpagina helpt ook🙏

Hoe groter het bereik…..hoe meer bekendheid….hoe groter de kans op het vinden van een match.

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info: www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven en een oproep te kunnen plaatsen.

Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.