Paul Vreeke (A+, LUMC)

Traject verloopt in: LUMC

Donor gezocht met bloedgroep A of O.

Paul, een man van (70), zoekt samen met Irma, zijn vrouw van (67), een donornier.

Irma: “De donornier die ik in augustus 2020 aan Paul heb gegeven is na drie gelukkige jaren, als gevolg van wisseling in afweeronderdrukkende medicijnen, helaas aan het afstoten.”

Paul: “Nadat wij de enorme domper getracht hebben te benoemen als ‘wat jammer, wat een pech’, kregen wij van de nefroloog te horen ons nu echt voor te bereiden op ontegenzeggelijke dialyse en uit te kijken naar een nieuwe donornier.”

Maar iemand van 70 jaar is toch wel een beetje klaar met het leven? Hoor ik u denken.

Paul: “Nou, niets is minder waar. Ik sta nog volop in het leven en naast vrijwilligerswerk, hand- en spandiensten verlenen aan het bestuur van de Vereniging van Eigenaren, zet ik mij volop in om te genieten met mijn lieve vrouw door samen dingen te doen en te genieten van onze kinderen en kleinkinderen.

Om dit zo veel en zo lang mogelijk vol te houden werken mijn vrouw en ik de hele week aan onze conditie. Tweemaal in de week een uurtje zwemmen, tweemaal in de week een uurtje wandelen en tweemaal in de week een uurtje fietsen. En niet te vergeten, dagelijks meebewegen met Nederland in beweging. Ook met het oog op een toekomstige transplantatie is het van belang fit en conditioneel sterk de operatietafel te kunnen beklimmen.”

Irma: “Aan niets merk ik dat ik een nier heb gedoneerd. Ik zou het zo weer doen.”

Onze vraag is: wie zou ons willen helpen?

Liken/volgen van onze fb-pagina helpt🍀

Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor 🍀

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven