Tom van Vliet (O+, Radboud UMC)

Wij kregen het mooie bericht dat Tom in maart 2024 getransplanteerd is. Wij wensen hem een spoedig herstel en een gezonde toekomst.

Wie helpt Tom van Vliet?

Vandaag delen we de oproep van Tom van Vliet, 36 jaar uit Helmond.

Zijn bloedgroep is O-Pos. Nierfunctie: geen nieren meer! Dialyseert. Transplantabel: vanaf januari 2024. Traject verloopt in Radboud UMC Nijmegen.

Mijn naam is Tom, 36 jaar. Samen met mijn vrouw en onze twee kinderen van 6 en 3 woon ik in Helmond. Ik was al bekend met een nierziekte, waardoor mijn nierfunctie steeds verder achteruit ging. Tot overmaat van ramp is eind vorig (2022) jaar ook nog eens, per toeval, nierkanker ontdekt in beide nieren met als gevolg dat deze allebei verwijderd moest worden.

Sindsdien ben ik afhankelijk van dialyse, hiervoor met ik 3x per week met de taxi naar het ziekenhuis. Deze behandeling duurt 4 uur en neemt helaas maar 10% van de normale nierfunctie over. De dialyse geeft veel klachten zoals extreme vermoeidheid, hoofdpijn en misselijkheid. Ik volg een streng dieet en medicatie om overeind te blijven.

Normaal sta ik zeer actief in het leven, sport ik graag en onderneem ik veel met mijn gezin, maar helaas moet ik door mijn aandoening een flink aantal stappen terug doen en kan ik niet mijn leven leiden zoals ik dat zou willen.

Ik ben dringend opzoek naar iemand (met bloedgroep O) die mij bij leven een nier zou willen schenken om mijn, maar ook ons gezinsleven weer terug te kunnen krijgen.

Ben jij, of ken jij iemand die hiervoor open zou staan en wil je meer informatie? Neem dan aub contact met ons op. Indien er nog vragen zijn hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,Tom van Vliet

– Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl / www.doneereennierbijleven.nl

(Op onze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren)

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.