Jurgen Barends A+, Erasmus MC)

Wie helpt Jürgen Barends?

Vandaag delen we de oproep van Jurgen, 57 jaar, uit Rotterdam

  • Zijn bloedgroep is A-Positief
  • Nierfunctie 6 %
  • Dialyseert: elke dag
  • Traject verloopt in het Erasmus Rotterdam

Oproep van Senna voor haar vader:

“Sinds ik een jaar of 8 ben weet ik niet beter dan dat mijn papa problemen heeft met zijn nieren. Toen, nog eigenlijk te jong om alles te begrijpen gebeurde er een hoop met hem. Ik herinner mij nog allerlei bezoekjes aan het ziekenhuis. Toen duidelijk werd dat hij moest dialyseren zag ik hem vaak met allerlei rare slangetjes rondom zijn lichaam zitten, lopen en zelfs slapen. Ik weet nog dat dat enorme apparaat op zijn nachtkastje indruk op mij maakte. Gelukkig is er na een tijd dialyseren een nier beschikbaar gekomen voor hem. Achteraf besef ik mij pas wat voor wonder dat eigenlijk was. Papa vertelde mij achteraf dat hij midden in de nacht uit bed gebeld werd om naar het ziekenhuis te komen.

Inmiddels ben ik 24. De donornier die hij heeft gekregen was niet in een hele goede staat, maar heeft ruimschoots gepresteerd. Helaas is dat nu over. Mijn papa is nu alweer een tijd begonnen met dialyseren. Hij is nog herstellende van zijn operatie aan zijn long. Kanker.. Pech.. Dat was echt een flinke tegenvaller, en het herstelproces viel op zijn zachts gezegd alles behalve mee. Ik voelde mij machteloos. Nu wat weken later zie ik hem aansterken, maar we zijn er nog niet. Het kan nog lang duren voordat hij überhaupt op de donorlijst komt te staan omdat hij eerst ‘schoon’ moet blijven. Er zijn nog veel ‘hobbels’ te gaan.

Ik weet nog dat papa er altijd zo van kon genieten om samen met mij leuke dingen te doen zoals pretparken bezoeken, varen, of een visje eten bij de locale visboer. Ik heb er bewondering voor hoe positief hij in het leven staat en de wijze raad die hij mij telkens onbewust mee weet te geven. Toch ben ik bang dat hij straks niet meer kan genieten van de dingen die hem altijd zo blij en vrolijk maken.

Ik hoop dat papa snel weer de oude kan worden, al weten we dat er een lastige tijd aan komt. Daarom hebben we samen besloten te gaan zoeken naar een nieuwe donor. De gemiddelde wachttijd kan oplopen tot wel 10 jaar, maar ik hoop niet dat het zo ver hoeft te komen. Ik wens dat mijn papa in de nabije toekomst ook weer leuke dingen kan doen, maar vooral mijn papa kan zijn. Ben jij of ken jij daarom iemand die ons, maar vooral mijn papa wil helpen? We zouden je eeuwig dankbaar zijn.”

🍀Liken/volgen van onze fb-pagina helpt🍀 Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor 🍀

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl. Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.