Heidi Borgart (O+, LUMC)

Update: Wij hebben op 27 maart het mooie bericht gekregen dat Heidi via cross-over met haar man een nieuwe nier heeft ontvangen. Wij wensen beide veel gezondheid in de komende jaren.

Vandaag delen we de oproep van Heidi uit Haarlem, 59 jaar, bloedgroep O-Pos. Heidi is bekend in het LUMC in Leiden.

“Graag zou ik een oproep doen op jullie site. Ik ben Heidi Borgart en 59 jaar oud. Helaas heb ik dezelfde nierziekte als mijn moeder: cystenieren. Mijn nierfunctie is laag en de dialyse zit eraan te komen. Doodsbang ben ik hiervoor. Mijn nefroloog zegt ook dat ik een levende donor moet zoeken, maar dat is niet zo makkelijk. Ik heb een oproep geplaatst op facebook en daar zijn honderden meelevende reacties opgekomen, maar geen donor.

Ik heb twee zussen, maar de ene heeft diabetes en de ander nog maar een nier, dat valt dus ook af. Vriendinnen haken af of hebben kanker gehad, waardoor het ook niet mogelijk is een nier af te staan.

Mijn bloedgroep is een veelvoorkomende: O-positief en ik realiseer me dat er veel mensen op een nier wachten met deze bloedgroep. Toch wil ik het graag nog een keer via deze weg proberen, je weet maar nooit.

Bijgaand een foto toen het nog goed met me ging. Recente foto’s heb ik helaas niet. Ik fotografeer voor mijn beroep mensen in de zakelijke sfeer, maar van mezelf heb ik geen goede foto ?. Het zou mij enorm helpen als u mijn oproep zou willen delen.

Denkt u na over het doneren van 1 van uw nieren dan kunt u mailen naar: info@doneereennierbijleven.nl

Vriendelijk dank alvast en hartelijke groet,Heidi”