Patricia Monsma (A+, UMCG Groningen)

Uodate april 2024

Wie helpt Patricia Monsma?

Vandaag delen we de oproep van Patricia, 56 jaar uit Hardegarijp

Haar bloedgroep is A-Positief

Dialyseert

Traject verloopt in: UMCG Groningen

UPDATE april 2024:

Vandaag kregen wij onderstaand bericht:

“Ze werd eergisteren gebeld door het ziekenhuis dat er een nier beschikbaar was. Dus met spoed naat het UMCG. De hele procedure doorlopen op de SEH en mijn moeder werd na 10 buisjes bloed prikken, een ECG en nog een longfoto opgenomen op de afdeling wachtende op de uitslag van Kruisproef.

Na een lange, uitputtende nacht, wachtend op de uitslag van de kruisproef kreeg zij bericht dat de transplantatie uiteindelijk niet door kon gaan, omdat mijn moeder teveel antistoffen had tegen het weefseltype van de donor. En dus moest ze de spullen weer inpakken en naar huis. Vandaag dus weer de keiharde realiteit en weer Dialyse:( “

Naast de eerdere teleurstelling dat het traject met een potentiele donor niet tot een transplantatie is gekomen wederom met de neus op de feiten gedrukt.

Vorige oproep:

Wie helpt Patricia Monsma?

Vandaag delen we de oproep van Patricia Monsma, 55 jaar, uit Hardegarijp,

Haar bloedgroep is A-Pos. Dialyseert. Is transplantabel. Traject verloopt in UMCG Groningen.

“Deze oproep plaats ik voor onze moeder Patricia van 55 jaar uit Friesland.

In 1997 is bij mijn moeder igA Nefropathie geconstateerd (Chronisch Nierfalen) Mijn moeder ligt momenteel voor de derde keer (totaal al 6 jaar) aan de nierdialyse in het MCL in Leeuwarden. Dialyseren is noodzakelijk, maar heeft een enorme aanslag op je lichaam.

Zij heeft al 2 eerdere niertransplantaties gehad.

In 2002 haar 1e niertransplantatie na 2 jaar dialyseren. Dit was een donornier via de wachtlijst, van een onbekende donor. Hier kwamen al snel complicaties bij en helaas is deze nier gaan afstoten door progressief transplantaat falen. Hierdoor moest ze in 2005 voor de 2e keer aan de dialyse. Het was ontzettend zwaar en haar lichaam ging snel achteruit. Ze kreeg toen godzijdank een nier van haar zusje. Deze nier sloeg goed aan en mijn moeder kreeg weer haar levensenergie en vrijheid terug.

Mijn moeder heeft 14 jaar mogen genieten van deze nier. Helaas ligt mijn moeder nu alweer bijna 2 jaar, voor de 3e keer aan de dialyse.

Doordat ze lichamelijke veel heeft meegemaakt (2021) een Sepsis bloedvergiftiging en twee keer (Long Covid) waardoor ze momenteel met een rollator loopt. Hierdoor verlopen de dialyses ook anders en zwaarder. Haar lichaam kan de dialyse niet goed meer aan.

We zien onze moeder de laatste tijd meer achteruit gaan. Ze is altijd zo optimistisch en sterk geweest en vooral erg onafhankelijk, onze moeder heeft ontzettend veel wilskracht en dit heeft er ook voor gezorgd dat zij er nog steeds is!

Dit hebben meerdere behandelende artsen ook benoemd, omdat zij mijn moeder al vanaf jonge leeftijd kennen o.a van de Nierdialyse.

Het is verschrikkelijk om zo ‘machteloos’ toe te kijken en ‘niets’ te kunnen doen, want alleen met een nieuwe nier zou mijn moeder weer kunnen herstellen en weer kunnen leven. Genieten van de kleine normale dingetjes waar zij al zo lang naar verlangt en die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn. Deze kwaliteit van leven is geen leven, maar puur overleven en dat iedere dag weer.

Daarom zijn we nu voor de 3e keer op zoek naar een donornier. Omdat de tijd dringt en de wachtlijst lang is hebben we Stichting Doneer een Nier bij Leven benaderd om hier een oproep te kunnen plaatsen. We hopen op deze manier meer mensen te kunnen bereiken en hopelijk een nierdonor te vinden.

Dan nu de grote en best moeilijke vraag: Spreekt het verhaal van mijn moeder jou aan? Heb je misschien al eens nagedacht om 1 van jouw nieren te doneren aan iemand wiens leven je hiermee kan redden?

Wil jij graag iets ontzettends bijzonders en groots doen voor een ander? Zou je dan contact op willen nemen met Stichting Doneer een Nier bij Leven? Mail: info@doneereennierbijleven.nl

Dit is mijn moeder haar laatste en enige redding op nog een nieuw leven.

Dank je wel! Stephanie”

– Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl

Op deze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.