Thea Bongers (O+, UMC Maastricht)

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en binnen

Wie helpt Thea Bongers?

Vandaag delen we de oproep van Thea Bongers, 49 jaar, uit Stevensweert. Haar bloedgroep is O-Positief. Nierfunctie: 19 %. Dialyseert nog niet. Is transplantabel. Traject verloopt in UMC Maastricht

“Hallo, Rond mijn 30e dertigste heb ik de diagnose gekregen dat ik cystes in mijn nieren heb. ADPKD Autosomaal Dominante Polycysteuze Nierziekte (Kidney Disease), dit is een erfelijke ziekte.

Rond mijn veertigste werd ontdekt dat de cystes niet alleen in de nieren zaten, maar ook in mijn lever. Mijn lever bleef daardoor in omvang toenemen met uiteindelijk een lever van bijna 10 kilo. Op 1 Oktober 2021 heb ik een levertransplantatie ondergaan, het was een lang traject maar ik ben dankbaar dat ik het goed heb doorstaan.

Echter, de laatste maanden is mijn nierfunctie verslechterd en sneller gedaald dan verwacht. Mijn huidige nierfunctie heeft een waarde van 19%, terwijl dit een jaar geleden 30% was. Er is helaas geen behandeling voor deze ziekte, het enige wat er gedaan kan worden is het inzetten van een nierfunctie-vervangende behandeling namelijk dialyse of een niertransplantatie. Dialyse kent vele nadelen, zo heeft het effect op je dagelijkse leven, gezondheid, werk en levensverwachting.

Mijn nefroloog (internist gespecialiseerd in nieren) beschouwt dialyse als laatste optie, omdat het zo’n grote impact heeft op mijn verdere leven en kwaliteit van leven. Een transplantatie is zeer ingrijpend maar biedt mij wel de kans mijn leven weer zo goed mogelijk op te pakken. Zij heeft me daarom geadviseerd om op zoek te gaan naar mensen in mijn omgeving, familie, vrienden en kennissen, die een nier zouden willen doneren.

Ik ben daarom met spoed op zoek naar een donornier. Dit is nog al wat, daar ben ik me heel erg van bewust. Maar helaas is het voor mij letterlijk van levensbelang.

Hartelijke groeten, Thea Bongers”

Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik!

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl

Op onze website www.doneereennierbijleven.nl staan ook ervaringen van andere nierdonoren

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.