Edwin van Bon (O+, UMCG)

Update 27-9-2023

Wij kregen het mooie bericht dat Edwin is getransplanteerd en dat de nier het meteen goed doet.

Wij wensen ze een spoedig herstel en een gezonde toekomst.

Wie helpt Edwin van Bon?

Vandaag delen we de oproep van Edwin van Bon, 50 jaar, uit Hoogezand.

Zijn bloedgroep is O-Positief. Nierfunctie 0 %. Hij dialyseert 3 x 4 uur per week. Traject verloop in het UMCG Groningen.

Hoi, ik ben Edwin van Bon. Ik ben 50 jaar en sinds vorig jaar getrouwd. Vanaf de geboorte nierpatiënt….Mijn urineleiders waren niet aangesloten op mijn nieren. Hierdoor is de urine in mijn lichaam terecht gekomen waardoor mijn nieren zijn aangetast.

In 2005 werden mijn nieren zo slecht dat ik een nieuwe nier nodig had, gelukkig had ik toen een match met mijn oom die zijn nier wilde doneren aan mij. Dat was geweldig! En ik heb hier 14 jaar goed mee kunnen leven.

Echter 3 jaar geleden werd ik ziek… De nierfunctie ging achteruit; hard achteruit met als gevolg: dialyseren.

Ik ben nu 2,5 jaar aan het dialyseren en sta op de wachtlijst voor niertransplantatie… maar de wachtlijst is lang… Ik dialyseer nu 3×4 uur in de week…Dit is zeer intensief en vergt veel van mij. Voorheen werkte ik nog, maar momenteel is dat niet meer haalbaar…Door de dialyse verlies ik steeds meer energie.

Ondanks alles blijf ik positief. Ik hoop door hier mijn oproep te doen, dat het bereik groter is en ik een donor vind.

Met vriendelijke groet: Edwin van Bon

?Overweeg jij om een nier te doneren? Mail ons: Info@doneereennierbijleven.nl Meer info op onze website www.doneereennierbijleven.nl. En natuurlijk via de mail info@doneereennierbijleven.nl

Het liken/volgen van onze Facebookpagina helpt ook mee aan meer bekendheid ?? Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.