Harry Jaspers (B, Radboud UMC)

“Ik ben 74 jaar oud, huisarts in ruste en opa van twee kleinkinderen die ik graag nog zou willen zien opgroeien. Ook heb ik me jarenlang ingezet voor de behandeling van therapieresistente depressie middels ketamine.

In 2011 begonnen mijn nieren achteruit te gaan en sinds enkele maanden is het zo erg dat ik voortdurend last heb van ernstige jeuk die niet reageert op de gebruikelijke behandeling. Alleen met een nieuwe nier zal deze jeuk kunnen verdwijnen.

In mijn familie zijn geen geschikte donoren en een 31-jarige vriend van me heeft aangeboden zijn nier aan me af te staan, maar hij heeft niet de juiste bloedgroep. Wij proberen nu via het cross-overprogramma een geschikte nierdonor met bloedgroep B of 0 te vinden, maar wij zijn bang dat dit te lang gaat duren en dat ik het met de erge jeuk niet meer volhoud omdat het leven niet meer draaglijk zal zijn.

Daarom hebben we besloten tegelijkertijd op deze manier te zoeken naar iemand met bloedgroep B of 0 die een nier aan mij wil afstaan. Ik ben tot verder overleg en uitwisseling van informatie gaarne bereid.”

Meer info? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

?Like jij onze Facebookpagina al? Ook dat vergroot het bereik ?