Nallibe Royer (B-, Erasmus MC)

Nallibe

Vandaag delen we de oproep van Nallibe Rojer, 62 jaar, uit Rotterdam.

Haar bloedgroep is B-Neg. Nierfunctie 9%. Dialyseert nog niet, bezig met voorbereiding. Traject verloop in het Erasmus MC.

Oproep van Naomi voor haar moeder: “Met een brok in mijn keel schrijf ik deze tekst. Het is moeilijk om over privézaken te praten. Mijn moeder heeft me altijd geleerd om zoveel mogelijk privé te houden. Niet alles moet gedeeld worden. Maar soms kan je niet anders.

Toen mijn moeder vroeg of ik haar verhaal wilde delen , wist ik dat ze zocht naar hulp. Normaliter probeert ze altijd alles zelf te regelen. Deze eigenschap heb ik van haar. Zelfstandigheid. Alles altijd zelf willen oplossen. Helaas gaat dat nu niet. Ze heeft hulp nodig met iets waar voor ze de hulp van anderen nodig heeft.

In 2019 hebben wij het nieuws gekregen dat de nieren van mijn moeder nog maar voor 14% zelfstandig werken. In de afgelopen drie jaar hebben wij geprobeerd om een nierdonor te vinden in onze eigen omgeving. Helaas waren er weinig mensen die in aanmerking kwamen en de mensen die in aanmerking kwamen, waren of uiteindelijk toch geen match of konden uiteindelijk door eigen medische redenen niet verder met het traject.

We zijn inmiddels drie jaar verder en de nieren van mijn moeder werken nu voor maar 9% zelfstandig. Als het kon, had ik mijn eigen nier gedoneerd. Helaas is dit voor mij medisch niet verstandig om te doen. Daarnaast gaat de voorkeur liever naar iemand die ongeveer dezelfde leeftij heeft als haar (62).

Via deze weg wil in een oproep doen naar een nierdonor voor mijn lieve moeder. Mijn moeder is een sterke vrouw. 1 van de sterkste vrouwen die ik ken. Het deed me pijn om mijn moeder te zien toen ze dit nieuws kreeg. Het is de eerste keer dat ik angst en onzekerheid bij haar zag. Ze was en is nog steeds bang om met dialyse te beginnen. Ze heeft daarnaast een angst om mij op jonge leeftijd te verlaten.

Mijn moeder is een vrouw vol liefde. Liefde die ze me de afgelopen 20 jaar altijd heeft meegegeven. Mijn moeder is mijn familie. Zij heeft mij alleen opgevoed en ze heeft er voor gezorgd dat ik nooit wat tekort ben gekomen. Ze heeft me de liefde gegeven van een moeder, vader, beste vriendin en een zus. Ze is mijn hart en ik kan haar nog niet verliezen.

In de afgelopen 20 jaar heeft ze haar best gedaan om mij zo goed mogelijk op te voeden. Ze heeft mij altijd op de eerste plek gezet. Het is nu tijd dat ze zichzelf op de eerste plek zet.

Mijn moeder is een hardwerkende vrouw. Ik ben trots om haar mijn moeder te noemen. Ze heeft me geleerd dat alles mogelijk is, als je het zelf wilt en er ook zelf wat voor doet. Niks word je gegeven. Als je iets wilt moet je er zelf achteraan gaan. Mijn moeder weet wat ze wil en ze gaat daar voor. Helaas wordt ze nu belemmert doordat ze afhankelijk is van anderen.

Mijn moeder is een mensenmens. Helaas maken haar nieren het minder mogelijk voor haar om rond mensen te zijn. Ze is snel moe, isoleert zich vaak, ligt ziek op bed en het lijstje kan door gaan. Zo ken ik mijn moeder niet. Zo is mijn moeder niet. Haar nieren beperken haar in het doen en laten.

Via deze weg hoop ik dat er iemand bereid is om een nier te doneren aan mijn lieve moeder. U kunt een mail sturen naar: info@doneereennierbijleven.nl

Dank u wel! Naomi Rojer”

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.