Annick van Haneghem (O+, Erasmus MC)

Wie helpt Annick van Haneghem?

Vandaag delen we de oproep van Annick,

46 jaar uit IJzendijke.

Haar bloedgroep is: O-pos

Nierfunctie: 6 %

Dialyseert: ja

Translantabel: ja

Traject verloopt in: Erasmus MC Rotterdam

“Voor wie mij nog niet kennen, ik ben Annick van Haneghem, 46 jaar.

Al van jong af aan zit ik in de medische molen. Het begon op 3-jarige leeftijd met een tumor in mijn rechteroor. Zelf heb ik hier gelukkig niet veel herinneringen aan. Ik ben goed hersteld en ik heb de basis- en middelbare school probleemloos doorlopen.

Tijdens mijn studie werd ik opnieuw ernstig ziek. Door de behandeling van de tumor bleek mijn hart schade opgelopen te hebben, dit kwam nu pas aan het licht. Ineens ging het allemaal zo snel dat ik een paar maanden later een harttransplantatie heb ondergaan, ik was net 20 geworden.

Opnieuw een zware periode maar met mijn donorhart kon ik weer een redelijk normaal leven leiden: studeren, werken, reizen en inmiddels ben ik al weer 26 jaar verder.

Door de medicatie die ik al die jaren heb moeten nemen om afstoting van mijn donorhart te voorkomen ging mijn nierfunctie steeds verder achteruit. Drie jaar geleden ben ik gestart met buikdialyse en toen begon ook mijn zoektocht naar een donornier.

In mijn directe omgeving zijn meerdere donoren gescreend maar helaas allemaal afgevallen. Mijn man en ik draaien ook mee in het cross-over en we waren dolblij toen we hoorden dat er een match was. Helaas liep ook dit weer uit op een teleurstelling, het kon uiteindelijk toch niet doorgaan. Niet lang daarna volgde een nieuwe tegenvaller, door een ontsteking van mijn buikvlies was buikdialyse niet meer mogelijk en moest ik acuut over op hemodialyse, iets wat ik eigenlijk nooit gewild heb. 3 keer per week naar het ziekenhuis om 4 uur te dialyseren.

Ik ben iemand die positief in het leven staat. Ik ben 16 jaar gelukkig getrouwd met David en we genieten samen van het leven. Ondanks de beperkingen die ik heb kijken we vooral naar wat nog wel kan. Helaas zijn de beperkingen de laatste jaren steeds groter geworden, vooral met de nieuwe vorm van dialyse, dit valt me ontzettend zwaar. Het is heel intensief en ik mis mijn vrijheid steeds meer.

Ik ben niet iemand die graag in de belangstelling staat dus deze oproep is dan ook volledig buiten mijn comfortzone maar het is mijn laatste strohalm om een donornier te vinden waarmee ik hopelijk mijn kwaliteit van leven weer terug krijg.

Vandaar dat ik nu toch de voor mij moeilijke stap zet en deze oproep doe:

Ben jij degene die een nier aan mij wil doneren? Bij voorkeur bloedgroep O.

Ook als je dit bericht wil delen ben ik al heel blij. Naast mij staan er meer dan 1000 mensen op de wachtlijst voor een nier!”

Liken/volgen van onze fb-pagina helpt🍀

Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor 🍀

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven