Monique van Zoeren

Update 13 november 2021:

“Geweldig nieuws… gisterenavond werd ik gebeld door de nefroloog dat er een donornier beschikbaar is. Moest meteen naar het Radboud komen. Koffer gepakt en op naar Nijmegen. Daar allemaal onderzoeken gehad en bloedafname. Toen begon het lange wachten, want dan gaan ze kijken of het bloed en weefsel een match is met mij. Om 00.45 uur kwam het goede nieuws. Het is een match en je moet vrijdag om 7.50 uur in de OK zijn voor de transplantatie. Inmiddels ben ik getransplanteerd en voel me al best goed. Kan weer plassen en doe dat boven verwachting volgens de arts. Lig nu op de medium care en mag morgen terug naar zaal. Ben uiteraard de donor eeuwig dankbaar.”

Wij wensen Monique een voorspoedig herstel en een mooie toekomst ??

Wie helpt Monique?

In april deelden en plaatsten we de oproep van Monique. Resultaat was een enorm bereik en ook positieve reacties. Maar helaas….het leidde niet tot een match en niertransplantatie.

Vandaag delen we dus opnieuw de oproep van Monique, 46 jaar, bloedgroep A Pos. Monique is bekend in het Radboudziekenhuis In Nijmegen.

“Nierdonor gezocht! Ik ben Monique, ik ben 46 jaar oud. Ik ben helaas heel erg ziek. Mijn nieren zijn door een nierziekte dusdanig aangetast, dat ze allebei niet meer werken. 0% nierfunctie dus. Ik ben transplantabel en dialyseer nu 2 jaar en 3 maanden, wat elke keer weer een aanslag op mijn lichaam is.

Zou zo graag weer een normaal leven krijgen, maar dat kan alleen door een niertransplantatie. Ik heb bloedgroep A positief. Bloedgroep A of O past daar perfect bij. Veel vrienden en bekenden hebben al aangeboden hun nier af te staan, maar helaas waren ze geen match.

Er zijn wel een aantal criteria waar de donor aan moet voldoen: – bmi moet onder de 30 zijn – geen diabetes – geen hartfalen – een bloeddruk die onder controle is – geen nier en urinewegproblemen – geen historie met kanker – geen wens om op korte termijn zwanger te raken

Op www.transplantatiestichting.nl staat veel informatie. Ook op deze site vind je informatie en ervaringsverhalen van mensen die al een nier gedoneerd hebben.

Overweeg jij mij mijn leven terug te geven? Stuur dan een mail naar info@doneereennierbijleven.nl voor meer informatie. Alvast hartelijk bedankt voor de moeite. Groeten, Monique van Zoeren”

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl. Liken van onze Facebookpagina helpt ook ?Hoe groter het bereik…..hoe groter de kans ?