Marni Sulistyawati (O+, UMC Utrecht)

Vandaag delen we de oproep van Marni Sulistyawati, 40 jaar, uit Soest

Haar bloedgroep is O-Pos

Nierfunctie: 4 %

Dialyseert: ja

Transplantabel

Traject verloopt in het UMC Utrecht

“Beste lezers,

Ik ben Marni, ik ben 40 jaar en ik kom uit Indonesië. In 2011 ben ik in Nederland komen wonen, omdat ik verliefd was geworden op een Nederlandse man. Wij kregen samen een tweeling: Jeremy en Kenzie, nu 12 jaar.

Ik herinner me nog vrijdag 13 November 2020, ik voelde me niet zo lekker. Ik was benauwd, doodmoe, moest vaak overgeven en tijdens het ademen hoorde je een piep.

Ik besloot om naar de huisarts te gaan. Omdat we midden in de coronatijd zaten, kreeg ik eerst 2 keer een coronatest. Beiden waren negatief. De huisarts stuurde me door om bloed te laten prikken.

Op het moment dat de huisarts de uitslag had, belde hij me op en vertelde mij dat ik met spoed naar de eerste hulp moest. Daar aangekomen vertelde de artsen mij dat mijn nieren nog maar voor 4% werkten en ik moest gelijk starten met dialyseren. Ook moest ik 24 uur op de hartbewaking blijven want mijn hart was ook niet goed .

Ik was ontzettend geschrokken en kon alleen nog maar huilen, ik was zo verdrietig en bang, want hoe moet ik op deze manier voor mijn kinderen zorgen en hoe gaat onze toekomst eruitzien.

Ik ben nog steeds aan het werk, wat ik heel erg leuk vind!

Maar het wordt steeds zwaarder. Helaas moet ik me vaak afmelden vanwege de vermoeidheid, het ziek worden door bacteriën/virussen en de bijwerkingen van de medicijnen.

Ik dialyseer op dit moment thuis, dit doe ik ‘s-nachts. Op momenten als ik me slecht voel en alleen maar in bed kan liggen voel ik me vaak schuldig. Mijn man en kinderen steunen mij heel erg en helpen me bij alles.

Maar dat wil je niet als moeder, je kinderen moeten met school en hobby’s en vrienden bezig zijn en niet met mama die ziek is.

Daarom doe ik deze oproep:

Ik zou mijn kinderen graag op zien groeien tot volwassen mannen.

En ik zou graag mijn ouders en familie bezoeken in Indonesië, want vanaf dat ik ziek ben, ben ik daar niet meer geweest.

En ik mis mijn ouders en familie heel erg.

Mocht u dit nu lezen en denken, ik kan met één gezonde nier leven en wil er één afstaan zodat ik een ander kan helpen.

Stuurt u dan een berichtje via Stichting Doneer een Nier bij Leven.

Ik wil u bedanken dat u de tijd heeft genomen om dit bericht te lezen en zou het waarderen als u dit bericht wilt delen en liken.

Met vriendelijke groet,

Marni”

– Liken van deze Facebookpagina vergroot het bereik

Hoe groter het bereik, hoe meer bekendheid, hoe groter de kans op het vinden van een donornier/match.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl

Op deze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.