Rick Schoneveld (O+, Radboud UMC)

Update: Rick is inmiddels getransplanteerd. Wij wensen Rick en de donor een gezonde toekomst.

Wie helpt Rick Schoneveld?

Vandaag delen we de oproep Rick, 32 jaar, uit Berghem,

Zijn bloedgroep is O-Pos. Nierfunctie 11 %. Dialyseert nog niet, is aanstaande. Traject verloop Radboud UMC

Ik ben Rick, 32 jaar, echtgenoot en vader. 10 jaar geleden werd ik van de een op de andere dag ziek. Na een biopt werd duidelijk dat ik FSGS heb en daardoor nefrotisch syndroom. Mijn nierfunctie ging de afgelopen jaren gestaag achteruit. Door de extreme vermoeidheid kan ik niet werken en moet ik spaarzaam met mijn energie om gaan. Mijn nierfunctie kelderde afgelopen maanden van rond de 30% naar 11%. Ineens stond het dialyse-en transplantatie traject voor de deur. Mijn vader werd gekeurd maar helaas was hij niet geschikt. Mijn moeder, broer, zus en vrouw, allen bereid tot orgaandonatie, hebben helaas bloedgroep A en kunnen mij niet helpen. Cross over zou kunnen maar heeft een lage slagingskans omdat ik een O donor zoek. We gaan uiteraard wel dit traject in want we willen geen mogelijkheid onbenut laten.

Het aanvankelijke traject van korte periode dialyse en dan transplantatie is veranderd in een langdurige, onzekere tijd. Na de zomer start ik met dialyseren en zal dat moeten blijven doen tot ik een donor heb gevonden. Een periode waarin ons leven on hold staat. Ons leven zal dan meer dan ooit draaien om mijn ziekte en de beperkingen die dit met zich meebrengt.

Ben jij of ken jij een potentiële donor, altruïstisch of iemand die een nier in bloedgroep A zoekt en wil “ruilen”, laat het weten!

Geef jij mij en mijn gezin ons leven terug?

Groet Rick

?Liken/volgen van onze fb-pagina helpt?

Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor ?

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.