Roy Venema

Roy (update 16-03-2022)

YEAH!!! Roy is vandaag getransplanteerd. We bedanken Jannette voor dit mooie “kado” aan Roy.

We wensen Roy en Jannette een spoedig herstel en een gezonde toekomst.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 119735142_403879587261946_8267894170763155598_n-1.jpg

Wie helpt Roy?? 23 jaar, bloedgroep B.

Een half jaar geleden deelden wij de oproep van Roy: een enorm bereik, veel reacties, maar helaas nog geen match.

Roy is nu ruim 2 jaar op zoek naar een nierdonor, in die tijd is hij hard achteruit gegaan. Hij begon met een nierfunctie van 87% en zit nu op 6%, dit geldt voor beide nieren.

Hoe kwam Roy erachter? Tijdens de vakantie viel hij 2 x flauw. Na bloedonderzoek bleek dat er iets met zijn nieren aan de hand was. Na heel veel onderzoeken is er helaas geen conclusie waar het vandaan komt, opeens ging hij heel snel achteruit. Zijn nierfunctie is op dit moment 6 procent. Omdat zijn nierfunctie met sprongen achteruit gaat moest hij geopereerd worden voor buikspoeling dialyse.

“Na iets meer dan een half jaar 4 keer per dag te moeten buikspoelen ben ik sinds kort gestart met het spoelen op de machine ‘s-nachts. De handmatige buikspoeling koste mij heel veel energie, en die had ik sowieso al niet veel. Nu met het spoelen op de machine gaat dat beter. Maar dan nog zou ik heel graag een nieuwe nier willen hebben, pas dan kan ik weer mee doen zoals het hoort.I k ben inmiddels 23 jaar en probeer positief te blijven, maar nu speelt het nierfalen een grote rol, ik kan niet doen wat leeftijdgenoten doen, ben afgekeurd om te werken. En dat alles gaat alleen veranderen met een donor nier. Wie zou mij willen helpen?”

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl