Jellosie Laluma (A+, Radboud UMC)

Wie helpt Jellosie Laluma?

Vandaag delen we de oproep van Jellosie, 47 jaar uit Cuijk

Haar bloedgroep is A-Positief

Nierfunctie 3 %

Dialyseert: ja

Traject verloopt in: UMC Radboud Nijmegen

Ik ben Jellosie en ik ben 47 jaar.

Ik kom uit De Filippijnen. In 2007 ben ik in Nederland komen wonen omdat ik verliefd was en getrouwd ben met een Nederlandse man. Wij hebben geen kinderen en zijn nu aan het scheiden.

In december 2021, tijdens het werk, voelde ik me zo moe. Ik dacht dat het kwam doordat ik meer uren werkte maar dat was het niet en ik kreeg last van een jeukende huid.

In 2022 kreeg ik moeite met ademhalen vooral als ik op en neer de trap nam, soms kreeg ik ook pijn in mijn hart. Maanden gingen voorbij tot mei 2022. Toen kreeg ik krampen en dikke benen.

Ik ging gewoon door met werken maar besloot wel naar de huisarts te gaan. Zij controleerde mijn bloeddruk en die was erg hoog. De huisarts stuurde me door om bloed en urine te laten onderzoeken, na een paar uur kreeg ik telefoon van de huisarts dat ik moest komen voor een gesprek. Mijn HB was erg laag 3.8, dus zij stuurde me door naar de spoedeisende hulp en daar kreeg ik het slechte nieuws dat ik nog maar een nierfunctie had van 3%. Vanaf dat moment kwam ik in een rollercoaster terecht en na 4 dagen startte ik al met dialyseren.

Inmiddels dialyseer ik al bijna 2 jaar en dat doe ik 3 keer per week 4 uur per keer. Daarna ben ik zo moe dat ik thuis een paar uur moet rusten. Deze dagen hebben zoveel impact waardoor ik, sinds ik ziek ben geworden, ook niet kan werken. Op de dagen dat ik niet dialyseer ben ik zoveel mogelijk bezig met mijn gezondheid, met wandelen en vrienden bezoeken, zodat ik voor een toekomstige transplantatie zo fit mogelijk ben, tot nu toe ben ik stabiel. Ik hoop ontzettend dat er voor mij een geschikte donor is…

Alleen en ziek zijn is niet gemakkelijk, vooral als je familie ver weg is. De combinatie van ziek zijn en de scheiding maakt het vooral mentaal en emotioneel moeilijker. Ik zou zo graag mijn familie bezoeken in De Filippijnen.

Omdat de wachtlijst voor een donornier enorm lang is heb ik besloten om mijn verhaal met jullie te delen en hopelijk een donor te vinden.

Met vriendelijk groet,

Jellosie”

Liken en delen van de oproep helpt🍀

Liken/volgen van deze fb-pagina helpt🍀

Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor 🍀

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven