Jeannette Zoon (O+, Erasmus MC)

maart 2024 herziene oproep

Wie helpt Jeanette Zoon?

Vandaag delen we de oproep van Jeanette Zoon, 62 jaar uit Rotterdam

Haar bloedgroep is: O-Pos

Nierfunctie: 6 %

Dialyseert: ja: iedere nacht thuis

Transplantabel: ja

Traject verloopt in: Erasmus MC Rotterdam

“Mijn naam is Jeannette Zoon en ben 62 jaar. Ik ben 39 jaar getrouwd met Hans (63). Wij hebben 2 kinderen, dochter Jacqueline (35) en zoon Steven (30).

Al 25 jaar weet ik dat ik een erfelijke nierziekte ADPKD (Polycysteuze nierziekte) heb. Geërfd van mijn vader. Hij overleed in 1969 en was toen 58. Ik ben een nakomertje in een gezin van 6. Ook een broer en een zus hadden dezelfde ziekte.

4 jaar geleden begon mijn zoektocht naar een donornier. Mijn nierfunctie was toen 23%. In die tijd hebben zich 7 personen laten onderzoeken. Helaas mochten geen van allen mij een nier afstaan vanwege hun eigen gezondheid. Voor mij blijven dat mijn helden.

Mijn man is diabeet dus kan en mag mij niet helpen. Dat vind hij heel jammer. Onze kinderen hebben allebei kans (50 %) dat ze de ziekte ook geërfd hebben.

Na 4 jaar zoeken en 7 afgekeurde donoren ben ik ten einde raad.

Wat ik wilde voorkomen, dat ik aan de dialyse moet, is nu werkelijkheid geworden. Ik heb geen keus. Gelukkig kan dit ook thuis, maar is dit ook een inbreuk op mijn vrijheid.

Dus bij deze AUB . Help mij! Ik ben op zoek naar iemand met bloedgroep O of eventueel A.

Ik ben een positief en actief mens. Mijn man en ik hebben een bedrijf Ontdek Rotterdam Anders waarmee we stadswandelingen organiseren. Ook ben ik bestuurslid van de bewonerscommissie van ons appartementencomplex en organiseer daar d.m.v. Opzoomermee kerst- en zomerfestiviteiten.

Heel graag wil ik nog lang deze activiteiten uitvoeren in een goede gezondheid met een Nieuwe Nier!

Wie helpt mij?

Alvast bedankt!

Jeannette”

Liken van onze Facebookpagina helpt🙏

Hoe groter het bereik…..hoe meer bekendheid….hoe groter de kans op het vinden van een match.

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info: www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven en een oproep te kunnen plaatsen.

Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.