Jeannette Zoon (O+, Erasmus MC)

Wie helpt Jeannette Zoon?

Vandaag delen we de oproep van Jeannette Zoon, 62 jaar, uit Rotterdam

Haar bloedgroep is O-Positief. Nierfunctie: 9 %. Dialyseert nog niet. Is transplantabel. Traject verloopt in Erasmus MC Rotterdam.

“Mijn naam is Jeannette Zoon en ben 62 jaar. Bijna 39 jaar getrouwd met Hans (63). Wij hebben 2 kinderen, dochter Jacqueline (34) en zoon Steven (29).

Al 25 jaar weet ik dat ik een erfelijke nierziekte ADPKD (Polycysteuze nierziekte) heb. Geërfd van mijn vader. Hij overleed in 1969 en was toen 58. Ik ben een nakomertje in een gezin van 6. Ook een broer en een zus hadden dezelfde ziekte.

3 jaar geleden begon mijn zoektocht naar een donornier. Mijn nierfunctie was toen 23%. In die tijd hebben zich 5 personen laten onderzoeken. Helaas mochten geen van allen mij een nier afstaan vanwege hun eigen gezondheid. Voor mij blijven dat mijn helden.

Nu is mijn nierfunctie gedaald tot 9 % en het wordt spannend hoe lang ik het kan volhouden zonder dialyse. Gelukkig heb ik nog weinig klachten wat gelijk wel heel dubbel is. Ik ben wel ernstig ziek. Heb een kaliumbeperkt dieet.

Mijn man is diabeet dus kan en mag mij niet helpen. Dat vind hij heel jammer. Onze kinderen hebben allebei kans (50 %) dat ze de ziekte ook geërfd hebben.

Ik ben een positief en actief mens. Mijn man en ik hebben een bedrijf Ontdek Rotterdam Anders waarmee we stadswandelingen organiseren. Ook ben ik bestuurslid van de bewonerscommissie van ons appartementencomplex en organiseer daar d.m.v. Opzoomermee kerst- en zomerfestiviteiten.

Heel graag wil ik nog lang deze activiteiten uitvoeren in een goede gezondheid met een Nieuwe Nier!

Wie helpt mij?

Zoekt: bloedgroep 0

Alvast bedankt!

Jeannette”

– Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl. Op onze website www.doneereennierbijleven.nl staan ook ervaringen van andere nierdonoren.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.