Kian Hendriks (O, Radboud UMC)

Vandaag delen we de oproep van Kian Hendriks, 20 jaar, uit Rosmalen

Zijn bloedgroep is O

Nierfunctie 17 – 24 %

Dialyseert nog niet

Transplantabel

Traject verloop in het UMC Radboud Nijmegen

Maak kennis met Kian Hendriks, 20 jaar oud, woont zelfstandig in een ouderinitiatief voor jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Kian is zelf autist. Hij heeft gevraagd of ik (zijn moeder) deze oproep voor hem wil plaatsen.

Kian had bij zijn geboorte een zeer moeilijke en oneerlijke start. Hij heeft de eerste maand in coma gelegen en daarbij heeft hij dus een hersenbeschadiging opgelopen en hebben zijn nieren het begeven. Toen Kian 8 dagen oud was ging hij dialyseren. Op zijn vierde levensjaar mocht ik hem mijn nier geven en het leven lachte Kian weer toe.

Helaas nu 16 jaar verder functioneert zijn donornier niet goed meer. Zijn nierfunctie varieert nu tussen de 17 en 24 % en neemt bij elke controle verder in functie af. Zijn nefroloog heeft aangegeven dat hij hoogstwaarschijnlijk nog maximaal anderhalf jaar dialysevrij blijft. Het afgelopen jaar zijn wij begonnen met de zoektocht naar een donor, dit heeft helaas nog geen resultaat opgeleverd. Ik heb al gegeven en kan dus niet weer geven, zijn biologische vader is afgewezen op zijn gezondheid. De laatste afwijzing was van de stiefvader van Kian.

Samen met het nierteam aan huis, de maatschappelijk werker en de nefroloog van Kian is duidelijk geworden dat we verder moeten gaan zoeken. Dialyse is sowieso iets wat je eigenlijk wilt vermijden. Voor Kian wordt het nog zwaarder door zijn autisme en zijn licht verstandelijke beperking.

Momenteel werkt Kian nog in de dagbesteding bij Brownies & Downies, daar heeft hij het ontzettend naar zijn zin. Helaas moet hij door de vermoeidheid en ziek worden van elk virusje dat langskomt vaak zijn werk bellen dat hij niet kan komen werken. Dat vindt hij heel erg lastig, omdat hem dat juist de structuur en houvast biedt. Kian wil ook niet over de mogelijke dialyse praten, het is voor hem een nachtmerrie dat dit de vervolgstap wordt, als we niet op tijd een donor vinden.

Wij gunnen Kian een heel prettig en fijn leven, waarin hij ook weer plannen voor de toekomst durft te gaan maken. Want Kian staat het liefst volop in het leven met diverse hobby’s zoals jeu-de-boulen met zijn oma, wandelen, gamen, bezoeken van concerten en met vrienden afspreken. Voor Kian staat nu veel op “on hold” omdat hij weet dat een nieuwe nier heel belangrijk is. Alle beperkingen volgt hij ontzettend goed op, drinkt liters water, eet eiwit-beperkt, is medicijntrouw en vermijdt elk risico waardoor zijn nier schade zou kunnen oplopen. Een beperkt leven dus voor een lieve, vrolijke, zorgzame jongen die al genoeg beperkingen heeft.

Wie wil Kian helpen?

Liken van onze Facebookpagina helpt ook🙏

Hoe groter het bereik…..hoe meer bekendheid….hoe groter de kans op het vinden van een match.

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven en een oproep te kunnen plaatsen.

Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.