Miranda Tabak – Hut (O+, Erasmus MC)

Update 8-7-2022

Helaas is de nierfunctie gezakt naar 6 %: de nefroloog schrok ervan en Miranda uiteraard ook. Dialyse zit er nu toch echt aan te komen. Vermoeidheid neemt nog meer toe. Denk je na over nierdonatie bij leven??? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Vandaag delen we de oproep van Miranda Tabak, 50 jaar, uit Havelte.

Haar bloedgroep is O-Pos. Nierfunctie 8 %. Dialyseert nog niet. Transplantabel. Traject verloop in het Erasmus MC Rotterdam. #durftevragen !! DONORNIER GEZOCHT !!

Mijn naam is Miranda en ben 50 jaar, getrouwd en 4 kinderen ( 20, 15, 11, 10 jaar) en werk in de psycho-geriatrie en heb samen met mijn man een melkveehouderij.

Helaas ben ik gediagnostiseerd met ADPKD (Autosomaal Dominante Polycysteuze nierziekte). Aan de buitenkant van mij zou je dat niet zo zien, helaas zeggen mijn bloedwaarden anders Egfr 8.

Ik doe nog mijn “ding”, al gaat dat niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen, dat komt omdat mijn energielevel steeds verder omlaag gaat. En de normale dingen soms een uitdaging zijn….Deze ziekte tast de werking van de nieren steeds verder aan, totdat ze uiteindelijk helemaal niet meer werken.

Zoals eenieder weet zijn goed werkende nieren van levensbelang. Gelukkig sta ik ondanks deze ziekte en de vele tegenslagen door eerdere ziekte (lekke hartklep, harttamponade , longembolie en geïnfecteerde cystenieren) nog steeds positief en vol goede moed in het leven.

Mocht ik niet tijdig getransplanteerd worden, dan ben ik genoodzaakt om te starten met dialyse behandelingen. Deze behandelingen zijn heel intensief, en een zware aanslag op mijn gezondheid en geven hierdoor een beperkte levensverwachting.

Inmiddels ben ik klaar met het traject voor een niertransplantatie en heb groen licht gekregen. In mijn directe omgeving is helaas geen nier beschikbaar, daarom maar de “stoute” schoenen aangetrokken om breder te gaan zoeken.

Een mens heeft twee nieren en kan met 1 goed werkende, gezonde nier een normaal, gezond leven leiden.

!! Wie zou mij kunnen helpen om mij een nieuw leven te geven d.m.v. een nierdonatie.Mijn bloedgroep is O positief .!!

Een donor met bloedgroep O zou het beste voor mij zijn.

Vereisten voor nierdonatie: • 18 jaar of ouder zijn en in staat om duidelijk te maken wat u wilt • De beslissing vrijwillig nemen en hiervoor geen cadeaus of geld krijgen • Gezond genoeg zijn en een goede lichamelijke conditie hebben • Geen (erfelijke) ziekte hebben waardoor de kans groot is dat u zelf later in de problemen komt als u uw nier doneert • Niet zwanger zijn • Geen bloedziektes, lever- of nierziektes of stollingsproblemen hebben.

?Liken/volgen van onze Facebook-pagina helpt? Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor ?

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.