Kees van Staveren

Deze week (11 oktober 2022)ontvingen wij het bericht dat Kees van Staveren getransplanteerd is en dat de operatie geslaagd is. Kees heeft een nier mogen ontvangen van een overleden donor. Kees en zijn familie zijn de donor en familie erg dankbaar 🙏

Wij wensen Kees een voorspoedig herstel toe

Deze week delen we de oproep van Kees van Staveren, 68 jaar, bloedgroep O positief.

“Ik ben Kees van Staveren, afgelopen donderdag 2 september zou ik een nier hebben gekregen van onze dochter in het Radboudumc Nijmegen. Onze dochter was al op de OK onder narcose en even later werd er naar onze schoonzoon gebeld dat ze de operatie hadden afgebroken. Ze hadden haar eerst weer onder de scan gedaan ivm de operatie en hadden toen ontdekt dat er een niersteen in de nier zat die ze zelf zou behouden en dat zou problemen opleveren als ze maar 1 nier zou hebben.

We hebben alle onderzoeken gehad en er zijn bij haar zelfs twee scans gemaakt omdat er een cyste op de nier zat waarvan ze niet wisten of hij kwaadaardig was, maar dat was niet het geval.

De operatie kon gewoon doorgaan er was geen probleem.

Na het bericht van onze schoonzoon, die niet wist hoe hij dit bericht aan mij moest vertellen, stortte mijn wereld in, natuurlijk gaat de gezondheid van je kind voor alles. Het gesprek met het transplantatieteam vond even later plaats: “Meneer van Staveren we moeten onze oprechte excuus aanbieden aan u, we hebben een grote fout gemaakt en we kunnen daar niets meer aan veranderen. De focus op de scan is alleen geweest op de nier die uw dochter zou afstaan en dit had nooit mogen gebeuren; het hele transplantatieteam is er kapot van.

Dus ik ben terug bij af (na 2 jaar dialyseren). Mijn tweede donor heeft afgehaakt: is niet emotioneel stabiel genoeg.

Hierbij zoek ik dus een nierdonor met bloedgroep O POSITIEF en in redelijke goede gezondheid en die ook echt serieus is . Twee weken voor mijn pensioen kwam ik aan de nierdialyse te liggen, ik ben daar iedere keer doodziek van en vind dit geen kwaliteit van leven. Onze dochter is er emotioneel kapot van en hoopt dat er iemand is die een nier aan mij zou willen afstaan. Ik ben nog jong genoeg om ook eindelijk van mijn pensioen te kunnen genieten. Met vriendelijke groeten,Kees van Staveren”

Meer info? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl Liken van deze Facebookpagina vergroot het bereik