Paulien Mastenbroek (O+, UMC Amsterdam)

Wie helpt Paulien Mastenbroek?

Vandaag delen we de oproep van Paulien, 49 jaar uit Spaarndam.

Haar bloedgroep is: O-Positief

Nierfunctie: 14 %

Dialyseert: nog niet

Traject verloopt in: UMC Amsterdam

Donor gezocht met bloedgroep O

“Mijn naam is Paulien Mastenbroek-van Diepenbeek. Ik ben 49 jaar en ik woon met mijn partner Peter (61 jr) en onze dochter Lysanne (15 jr) in Spaarndam.

Toen ik 2 jaar was heb ik een nierziekte gekregen (HUS), ik moest maanden in het ziekenhuis verblijven en moest ook dialyseren. Ik ben daarvan hersteld met een verminderde nierfunctie.

Ik bleef altijd onder controle bij de jeugdarts, maar toen ik 18 werd ging ik naar een andere arts. Deze arts vond controle niet langer nodig.

In de jaren daarna heb ik ongemerkt hoge bloeddruk gekregen wat heeft geresulteerd in ernstige nierschade. Vanaf mijn 28e jaar ben ik weer onder controle bij een nefroloog en heb ik een natrium- en eiwitbeperkt dieet.

4 jaar geleden was mijn nierfunctie zo verslechterd dat ik het traject voor een niertransplantatie mocht starten.

In mijn netwerk zijn er al 5 mensen gescreend om een nier te doneren, maar helaas is niemand een match.

Het moment komt nu helaas steeds dichterbij dat ik moet gaan starten met dialyse. Iets wat zal moeten als ik geen nier heb, maar wat ook heel slecht is voor mijn hart en vaten.

Ik zou ook zo graag weer als vroeger een gewoon (werkend) leven willen leiden en leuke dingen willen ondernemen. Zoals sporten, winkelen, dagje weg, festival, in bergen wandelen op vakantie met mijn gezin.

Dit gaat voor mij niet meer helaas omdat ik ernstige vermoeidheidsklachten heb.

Vandaar dat ik deze oproep doe. Wie helpt mij?

Paulien”

Liken/volgen van onze fb-pagina helpt🍀

Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor 🍀

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven