Aad Doller (O+, UMCG)

Vandaag delen we de oproep van Aad Doller, 54 jaar, uit Assen.

Zijn bloedgroep is O-Pos

Nierfunctie: 12 %

Dialyseert

Transplantabel

Traject verloopt in het UMCG (Groningen)

Beste lezers,

Mijn naam is Aad Doller, ben een 54-jarige man, gelukkig getrouwd en samen met mijn vrouw gezegend met maar liefst 13 kleinkinderen.

Helaas ben ik gediagnosticeerd met ADPKD, een erfelijke aandoening die cystenieren veroorzaakt. Op dit moment bedraagt mijn nierfunctie slechts 12 %, wat betekent dat ik dringend een nieuwe nier nodig heb om verder te kunnen gaan met mijn leven.

Binnenkort zullen beide nieren operatief worden verwijderd, omdat ze abnormaal groot zijn geworden. Het zou een geweldige opluchting zijn als er op dat moment direct een nieuwe nier beschikbaar is, zodat ik niet jarenlang afhankelijk hoef te zijn van dialyse.

Mijn grootste wens is om weer volledig te kunnen genieten van het leven, om door te kunnen stoeien en uitstapjes te maken met mijn kleinkinderen. Ik wil mijn vrouw, die lijdt aan een longaandoening, kunnen helpen en samen kunnen genieten van uitstapjes zonder de beperkingen die mijn huidige nierproblemen met zich meebrengen.

Met de gedachte aan een nieuwe nier gaat er voor mij letterlijk een nieuwe wereld open, vol mogelijkheden en kansen.

Daarom doe ik een dringende oproep aan iedereen die mijn verhaal leest en mogelijk een geschikte donor is: wil jij mij helpen??

Mijn bloedgroep is O, mocht je een andere bloedgroep hebben ook dan zijn er mogelijkheden! Dus als je dezelfde bloedgroep hebt en bereid bent om een nier af te staan, ben je mijn held.

Ook wanneer je wel een nier wilt afstaan aan mij, maar de bloedgroep niet matcht zijn er tal van mogelijkheden. Jouw genereuze daad zou niet alleen mijn leven veranderen, maar ook dat van mijn geliefden.

Het helpt mij ook enorm als je mijn oproep wilt delen op je eigen Social Media.

Met vriendelijke groet,

Aad

– Liken en delen van dit bericht vergroot het bereik

– Liken van deze Facebookpagina vergroot het bereik

Hoe groter het bereik, hoe meer bekendheid, hoe groter de kans op het vinden van een donornier/match.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl

www.doneereennierbijleven.nl

(Op onze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren)

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.