Froukje Helmus (O+, UMC Groningen)

Wie helpt Froukje Helmus?

Vandaag delen we de oproep van Froukje Helmus, 70 jaar, uit Twijzel. Haar bloedgroep is O-positief. Nierfunctie is 8 %. Dialyseert. Is transplantabel. Traject verloopt in het UMC Groningen

“Mijn naam is Froukje Helmus, ik ben 70 jaar en ik woon in Twijzel, Friesland. Ik ben 46 jaar getrouwd met Willem en we hebben 2 kinderen. Ook heb ik een lieve kleindochter van 11 jaar. Ik ben al een aantal jaren gepensioneerd na een werkleven in de zorg. Mijn man is ook gepensioneerd en samen genieten we van onze vrije tijd. Ik houd van handwerken, vooral van haken. Ik maak graag wandkleden, dekens en voor mijn kleindochter mooie dingen.

Vier jaar geleden ben ik door middel van bloedprikken erachter gekomen dat mijn nierfunctie nog maar 21% was. Dit kwam door jarenlange hoge bloeddruk, wat ik zelf niet merkte. Nu is de nierfunctie nog maar 8% en het gaat snel achteruit. Ook zijn ze erachter gekomen dat ik vaatlijden heb door de hoge bloeddruk.

Ik heb bloedgroep O-positief. Mijn nierfunctie is nog maar 8% en ik ben gestart met dialyseren. Ook sta ik op de wachtlijst voor transplantatie. Ik ben een nuchter persoon en blijf positief, maar verlies wel steeds meer energie. Ik leef heel gezond (puur eten) om de nieren zoveel mogelijk te ontlasten. Ik hoop dat ik via deze weg het bereik groter kan maken in de hoop op een geschikte nierdonor.

Alvast enorm bedankt. Hartelijke groeten van Froukje”

Overweeg jij om een nier te doneren? Wil je meer info ontvangen? Mail ons: Info@doneereennierbijleven.nl Op onze website www.doneereennierbijleven.nl vind je meer informatie, ook kun je daar ervaringen lezen van andere nierdonoren.

Liken/volgen van onze Facebookpagina helpt mee aan een zo groot mogelijk bereik. Hoe groter ons bereik, hoe meer bekendheid, hoe groter de kans op het vinden van een donor.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.