Nick Ottenheim (O+, UMC Maastricht)

Update: Wij kregen van Nick het mooie bericht dat hij een donor heeft gevonden en 15 december 2022 getransplanteerd gaat worden.

Wij wensen Nick en de donor een voorspoedig herstel en een gezonde toekomst.

Vandaag delen we de oproep van Nick Ottenheim, 23 jaar, uit Baarlo.

Zijn bloedgroep is O-Pos. Nierfunctie 3%. Dialyseert 3 x per week 4 uur. Transplantabel. Traject verloop in het UMC Maastricht.

“Hallo allemaal, mijn naam is Nick Ottenheim en ik ben 23 jaar. Ik ben bekend in het UMC+ van Maastricht. Mijn bloedgroep is O positief en ik ben sinds juni 2020 klaar met school en was klaar om mijn leven op te gaan bouwen.

Ik had eigenlijk nergens last van maar ik had wel last van krampen. Ik dacht dat dit kwam doordat ik veel deed sporten en werken.

Maar op een nacht ben ik van de kramp flauwgevallen. De dag erna ben ik naar de dokter gegaan en zij heeft mijn bloed laten prikken. Dat heb ik 4 dagen later laten doen op 8 juni 2021. Diezelfde dag werd ik door het ziekenhuis opgebeld omdat mijn bloedwaarden zeer slecht waren (de nieren werkte toen nog 8%). Een nachtje moeten blijven en daarna, vroeg in de morgen, een katheter gezet en ben gelijk moeten gaan dialyseren (3x4u).

En zo is mijn leven in een klap omgedraaid. Ik heb het syndroom van Alport, dat is een ziekte die de nieren aantast en kan o.a. het zicht en gehoor ook aantasten (in mijn geval gelukkig alleen het gehoor). Inmiddels werken mijn nieren nog maar 3% (26 Maart 2022).

Mijn moeder heeft zich al laten onderzoeken om te doneren, helaas kan zij niet doneren omdat zij ook kans heeft om dit op latere leeftijd te krijgen en daarom wil het ziekenhuis in Maastricht het risico niet nemen.

En omdat ik 2m lang ben moet ik volgens de dokter binnenkort vaker of langer gaan dialyseren (bv. 3x5u of 4x4u).I

k ben opzoek naar iemand die de bloedgroep O heeft en een nier wil doneren zodat ik mijn leven weer kan gaan opbouwen. Wie zou mij willen helpen?? Mijn dank is groot!”

?Liken/volgen van deze fb-pagina helpt?Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor ?

Wilt u Nick helpen? Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.