Wil en Silv-Jan

Een geweldige reactie van 1 van onze volgers. Met toestemming van haar delen wij hierbij haar bericht:

“Ik had altijd gezegd… als ik iemand kan helpen (nier, lever, huid etc) dan zou ik dat doen.

Maar het rare is… je onderneemt geen actie.

Tot 2 jaar geleden iemand op Facebook een oproep deed. Ik heb er een paar dagen over na gedacht.. en hem een berichtje gestuurd, dat als ik hem kon helpen…ik daar voor open stond. Maar ik was toen 71 jaar. Of dat dat überhaupt nog kon.

Om een lang verhaal kort te houden… ik heb anderhalf jaar geleden een nier gedoneerd aan hem. Voor mijn gevoel, een fluitje van een cent en voor hem… een wereld van verschil!

En dat doet mij nog steeds goed!

Dus lieve mensen… deel je vraag en oproep…

Het hoeft er maar één te zijn die je over de streep kan trekken. 💕💕

Toentertijd heeft Silv-Jan , die mijn nier ontvangen heeft, het bericht op Facebook geplaatst. Toen we geopereerd werden heeft hij nog een verhaal geschreven…met het gevolg dat we gevraagd werden voor een artikel in het Haarlems Dagblad.”

Hierbij plaatsen wij ook het krantenartikel dat wij ontvingen van mevrouw Ploegmakers. Een beetje klein op de foto: maar de inhoud is groots: de moeite waard om even in te zoomen en te lezen.

Inmiddels heeft ook de nierontvanger gereageerd op ons bericht:

“Wil Ploegmakers niks fluitje van een cent!!

Dat is voor mij vrij letterlijk levensreddend geweest!

Als je eenmaal aan de dialyse zit ben je bezig met dialyseren en overleven maar dat is het wel zo’n beetje.

Na het ontvangen van de nier van Wil heb ik weer een echt leven!

Ik kan weer met de hond naar buiten, m’n dagelijkse dingen doen en zelfs een beetje sleutelen en de kever en m’n motor behoren weer tot de mogelijkheden, nu heb ik dus ook echt kwaliteit van leven terug!

( ja, ik ben de ontvanger en nog steeds dolblij!)”

Wij wensen mw Ploegmakers en Silv-Jan een mooie gezonde toekomst.

Mocht u naar aanleiding hiervan ook nadenken over nierdonatie bij leven, op onze website www.doneereennierbijleven.nl staan de oproepen van nierpatiënten die bij ons een oproep geplaatst hebben voor een donornier. Ook u kunt het verschil maken voor een nierpatiënt 🙏🍀

Meer info?

Mail: info@doneereennierbijleven.nl