René de Vries (B, UMCG Groningen)

Wie helpt René de Vries?

Vandaag delen we de oproep van René, 34 jaar uit Franeker.

Zijn bloedgroep is: B (en zoekt een donor B of O)

Nierfunctie: 5 %

Dialyseert: ja

Traject verloopt in: UMCG Groningen

“Mijn naam is René de Vries en ik woon alweer 33 jaar in Franeker, 1 van de Friese Elfsteden.

Geboren in India en als baby geadopteerd door mijn Friese ouders.

Dacht dat ik een gezonde “Friese” jongen was, maar dat bleek op 25 april vorig jaar wel anders: was even naar de huisarts want voelde me de laatste tijd niet echt lekker in mijn vel.

Even naar laboratorium voor een bloedonderzoek en daarna terug naar de bibliotheek waar ik met veel plezier werk.

Enkele uren daarna een verontrustend telefoontje dat ik met spoed naar het MCL Leeuwarden moest komen omdat het goed mis was.

Van de ene op de andere dag werd ik doodziek verklaard met nog maar een nierfunctie van 5% en een levensgevaarlijk hoge bloeddruk en werd ik naar de IC gebracht: mijn situatie bleek levensbedreigend te zijn.

Ik belandde in een rollercoaster van emoties en ongeloof maar de situatie bleek onomkeerbaar. Mijn nieren doen het niet meer en ben, zoals iedereen wel snapt die dit leest, afhankelijk van dialyse.

Mijn leven is zo veranderd en mijn werk en sport kan ik niet meer uitoefenen omdat ik daar de energie niet meer voor heb, ook slik ik 23 pillen per dag met elk hun bijwerkingen.

Wil zo graag weer terug naar mijn leven voor 25 april en er weer bij horen en weer werken en sporten en leuke dingen kunnen doen die alle jonge mensen doen. Ik weet heus wel dat wat de nefroloog tegen mij zei; dat mijn leven nooit meer hetzelfde zal zijn maar een nieuwe nier zou toch aardig in de buurt komen.

Ik sta inmiddels op de wachtlijst voor transplantatie, in mijn eigen omgeving geen match dus u begrijpt dat ik op zoek ben naar iemand die een nier wil afstaan aan mij zodat ik mijn leven weer kan oppakken.

Ik weet best dat ik veel vraag maar hoop toch dat het me op deze manier gaat lukken.

Zou diegene zo ontzettend dankbaar zijn.

Als ik moet wachten op een donornier van een overleden persoon moet ik nog minstens 2 jaar dialyseren en weet dat dit vele schadelijke gevolgen kan hebben.

Voordelen van een zogenaamde levende donor ten opzicht van een donatie bij overlijden zijn:

– Ik ben niet meer afhankelijk van de lange wachttijd.

– De transplanatie is in te plannen, daardoor kunnen de donor en ik ons voorbereiden en in een zo goed mogelijke conditie de operatie ondergaan.

– De geschonken nier kan dubbel zolang meegaan, gemiddeld wel 20 jaar en mijn levensverwachting gaat daarbij omhoog en dat is een groot pluspunt temeer omdat ik nog zo jong ben.

Zou iemand aan mij een nier willen afstaan weet dan dat er een uitgebreide screening aan vooraf gaat en dat alles zeer veilig verloopt en er heel goed te leven is met 1 nier, want de ene goed werkende nier neemt de functie over van de gedoneerde nier.

Weet ook dat de kosten die hieruit voortvloeien allemaal worden vergoed door de verzekeraar van de patiënt.

Bent u of kent u iemand die openstaat om een nier aan mij te doneren?

Nogmaals ik blijf optimistisch maar dat is vaak erg moeilijk.

René de Vries”

Liken/volgen van onze fb-pagina helpt🍀

Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor 🍀

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven